Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Byrå-vd:n: ”Jag blev förvånad över tajmingen”

Publicerad: 23 augusti 2016, 14:38

Tidigare i dag stod det klart att Telia byter huvudbyrå till Forsman & Bodenfors. Ehrenstråhle DDB, som haft uppdraget den senaste tiden, beklagar beslutet.


Ämnen i artikeln:

TeliaLars AxelssonEhrenstråhle DDBDDBPelle Josephson

Resumé kunde på tisdagen berätta att Telia går skilda vägar med DDB efter sju år. Det senaste året har dock systerbyrån Ehrenstråhle hanterat kunden som är en av Sveriges största. Enligt Resumés uppgifter ligger det årliga byråarvodet uppemot 35 miljoner kronor.

Byåns vd Pelle Josephson är nöjd över insatserna de gjort för Telia – framför allt vårens stora kampanj #Hatahat som synts i de flesta kanaler.
– Vi är skitstolta över jobbet vi gjort. Faktum är att kampanjerna vi gjort har slagit rekord effektmässigt. Men Johan Dennelind (Telias koncernchef) har beslutat att han vill se en förändring, säger han.

Marknadsdirektören Lars Axelsson har dock sagt att Telia kommer fortsätta anlita Ehrenstråhle DDB i B2B-projekt även framöver.
– Vi älskar att jobba med Telia, och vi har flera affärsdrivande projekt som rullar vidare, säger Pelle Josephson.

Är det inte märkligt att de byter byrå om det gått så pass bra?
– Inget är för evigt i den här branschen, men jag blev förvånad över tajmingen givet att vi haft en sådan enormt nöjd kund på alla nivåer. Men beslutet är inte fattat av de vi jobbar med.

Vad säger du om att de inte gick ut i pitch innan?
– Det är ovanligt i den här typen av situationer. Jag har aldrig varit med om det tidigare.

Vad innebär tappet för er som byrå?
– Vi har inte helt grepp om det än. Men vi har startat upp en hel del nya samarbeten. Jag ser jag ljust på framtiden. Vi har varit under radarn ett tag. Men byrån vi byggt är väldigt bra. Nu kan vi sätta ännu mer fokus på andra kunder.

Kommer ni tvingas säga upp personal?
– Inte som jag bedömer nu.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.