Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Byråerna som ska hjälpa Socialdemokraterna vinna valet

Publicerad: 15 mars 2018, 09:53

Helena Salomonson är Socialdemokraternas kommunikationschef.

Foto: Pressbild

Acne, Snask och Adon är byråerna som ska få Socialdemokraternas valbudget på 100 miljoner att jobba.


Ämnen i artikeln:

SnaskAcneByråvalSocialdemokraternaAdon

Valåret har inletts med en rad omdebatterade och kritiserade kampanjer. Resumé har tidigare rapporterat om att Socialdemokraterna i sin digitala valkampanj kommer ta hjälp av Forsman & Bodenfors-copyn Pontus Thorén. Hela den digitala kommunikationen kommer partiet sköta internt och utöver Thorén har Socialdemokraterna även rekryterat ett team av kreatörer.

Nu står det dock klart vilka byråer som ska hantera partiets övriga kommunikation och valbudget på 100 miljoner kronor, varav 70 är vikta för reklam.

Efter att ha varit runt på en rad reklambyråer föll valet till slut på Acne. Valet innebär att man överger Granath, som man samarbetade med i valkampanjen 2014, och en återgång till den reklambyrå man samarbetade med under valen 2006 och 2010.

– Acne var den byrå som bäst förstod den känsla och berättelse vi vill förmedla. Socialdemokraterna vill nå ut till väljarna med det avgörande politiska vägval vi står inför och kommunicera det med värme, tydlighet och känsla. Vi vill visa att Socialdemokraterna står för trygghet i bred bemärkelse: med vår politik får man både höjt barnbidrag och fler byggkranar, fler poliser och samtidigt en bättre skola. Det gäller att vara på tårna och berätta om det Sverige vi vill ha.

Mer exakt vad det var som fick partiet att välja Acne vill hon inte gå in på.

Som mediebyrå fortsätter Socialdemokraterna med Adon, en byrå man även samarbetade med i valet 2010. Adon har tidigare arbetat med bland annat LO.

– Som jag tidigare berättade är Socialdemokraterna ett parti för många. Då måste vi nå ut till de platser där våra väljare kommer att befinna sig och där har Adon gjort ett gediget analysarbete för maximal effekt.

Slutligen väljer man Snask som designbyrå. Byrån jobbar sedan tidigare med kunder som Axfood, sneakersnstuff och Fazer.

– Under ett valår är det många som slåss om att synas i offentligheten, då gäller det att få ut max av de få minuter man får. Snask kan erbjuda oss det och bidrar med ett formspråk som både engagerar och känns spännande, säger Helena Salomonsson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.