fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Byrån bakom hyllat Kung Fury-spel

Publicerad: 5 juni 2015, 13:50

Skärmdump på spelet.

Den hyllade retrofilmen Kung Fury har nu kommit som spel. Byrån som ligger bakom är Hello There. – Projektet är extremt uppskattat och jättehajpat, säger vd Oskar Eklund.

Ämnen i artikeln:

Hello ThereDigitalbyråer

FT

Fredrik Thambert


Kung Fury hade premiär i förra veckan, och har blivit en formidabel succé på nätet. Bakom projektet står regissören David Sandberg och produktionsbolaget Laser Unicorns och finansierades till stor del via Kickstarter. Nu har den 80-talsromantiska filmen kommit i spelvariant, och redan seglat upp som bästa nya spel i App Store.

Göteborgsbaserade Hello There har skapat spelet på rekordkort tid tillsammans med Laser Unicorns och Universal Music.
– Vi jobbar sedan tidigare med Universal Music och har bland annat gjort spel för Avicii, så den här möjligheten dök upp. Sedan började vi diskutera Laser Unicorns och på den vägen kom spelet till, säger Oskar Eklund.

– Det tog två-tre månader att göra, vilket är galet. Jag är sjukt imponerad över att vi fick ihop det.

Vad säger du om mottagandet för projektet?
– Det är helt sjukt. Musikvideon med David Hasselhoff har över 13 miljoner visningar och speljournalisterna är helt galna. Filmen har fått stort uppmärksamhet först, och sedan lät vi spelet sippra ut. Projektet är extremt uppskattat och jättehajpat, och många uppskattar spelet.

Hello There har också gjort en "lyric video" till den så omtalade musikvideon "True Survivor" som Hasselhoff har gjort för filmen.
– Lyricsvideos är jättestort, så vi kom på idén att göra en med grafik från splet. Vi har fått väldigt mycket kärlek från nätet till den. Det har varit ett sjukt roligt projekt, och roligare ska det bli.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev