onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Byrån lanserar "luftlön" – anställda får betalt för promenader på arbetstid

Publicerad: 29 maj 2017, 08:37

Få 50 kronor extra i lön – för att ta en promenad på arbetstid. Den dealen lanserar content- och digitalbyrån Oh My till sina anställda.

Ämnen i artikeln:

ContentbyråerOh My

FT

Fredrik Thambert


Att komma ut i friska luften är bra både för den fysiska och mentala hälsan. Genom konceptet "Luftlön" skapar Oh My ett konkret incitament för medarbetarna att promenera på arbetstid.
– Det ska inte vara något snack om att det inte är okej att ta ett break från jobbet oavsett hur mycket du har att göra. Med Luftlön signalerar vi tydligt vad vi står för: genom att inte bara verbalt uppmuntra utan faktiskt betala för en paus från skärmen säger vi på tydligaste möjliga sätt hur viktigt det här är, säger Nicke Wikström, vd på Oh My, i ett pressmeddelande.

Byrån har också byggt ett digitalt verktyg där de anställda kan logga sina promenader. På strategiskt utvalda platser i närheten av kontoren i Piteå, Halmstad och Stockholm har man placerat ut stationer där de kan checka in med telefonen och i samma veva inkassera en extra femtiolapp på lönen.
– En bra arbetsbelastning, både i avseendet lagom att göra och passande arbetsuppgifter är grunden för att trivas på jobbet. Men vi vill göra mer och ta problemet med stressrelaterade sjukskrivningar på allvar. Och det gör vi genom att vara proaktiva istället för att agera när det redan är för sent, säger Emelie Andersson, strateg på Oh My och initiativtagare till hälsosatsningen Oh My Lagom.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev