Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Byrån ska få läxhjälpen ur knipan

Publicerad: 25 augusti 2015, 08:33

Affischer som ingår i kampanjen

Den 1 augusti slopades rut-avdraget för läxhjälp. För att berätta om nyttan med tjänsten har My Academy anlitat Tillsammans Sthlm. Nu går de ut med den första kampanjen.


Efter regeringens beslut att skrota rut-avdraget för läxhjälp sitter branschens aktörer i ett svår sits. My Academy har tagit fram ett antal nya produkter för att möta den nya situationen på marknaden. Bland annat en ny och billigare form av läxhjälp. Dessutom har de anlitat Tillsammans Sthlm för att komma ut och berätta om fördelarna med läxhjälp.

– Med de utmaningar som finns kring elevernas utbildning så krävs det att många effektiva insatser samverkar och privat läxhjälp är en viktig pusselbit. Vi vill uppmana till debatt och därför har vi valt att anspela på den aktuella politiska retoriken i vår kampanj, säger Camilla Uggla, marknadschef på My Academy, i ett pressmeddelande.

Med budskap som "Vi vänder Pisa-resultaten" jackar de in i den pågående debatten och tar därigenom indirekt ställning i frågan om det slopade avdragen.

– Vi är väl lite specialiserade på utmanarvarumärken, och även om My Academy är störst på läxhjälp så vågar de utmana en del av etablissemanget, det gillar vi. Givetvis kommer kampanjens tilltal att ta för sig och säkert väcka viss debatt, kommenterar Johan Falk, kundansvarig och partner på Tillsammans Sthlm.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.