Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Byrån ska ge damhockeyn större intäkter: ”Engagerar som aldrig förr”

Publicerad: 6 juli 2021, 06:42

Från vänster: Ulf Björnemark, vd på Pack Train, Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL, och Anna Dahlberg, pr-rådgivare på Pack Train.

Foto: Pressbild

Pack Train, en byrå med inriktning sport och business, får sitt största uppdrag någonsin: den svenska damhockeyligan, SDHL.


Ämnen i artikeln:

Pack TrainSvenska Spel

Under 2020 inleddes samarbetet mellan Pack Train och SDHL. Resultatet, plattformen Den nya spelplanen, har som mål att öka ligans kommersiella intäkter och på så sätt öka spelarnas inkomst. Målet är att var fjärde spelare ska kunna leva på att spela hockey år 2025.

LÄS MER: Nytt analysverktyg kan öka värdet av sponsoravtal: ”Träffsäker och trovärdig värdering” 

– Svenska Spel Damhockeyligan engagerar som aldrig förr och visar på starkt ledarskap när det kommer till att driva förändring inom damidrotten och i synnerhet inom damhockeyn, säger Ulf Björnemark, vd på Pack Train enligt ett pressmeddelande.

Enligt en undersökning gjord av Unionen är genomsnittslönen för en manlig hockeyspelare 121.000 kronor, och för en kvinnlig hockeyspelare 5500 kronor. 

Löneskillnaderna beror till stor del på skillnad i publikintäkter, sponsorer och tv-avtal. För att höja damspelarnas inkomster behöver SDHL alltså större kommersiella inkomster.

– Det arbete vi hittills har gjort har visat på gott resultat men det är nu plattformen ska prövas i praktiken, säger Ulf Björnemark i pressmeddelandet.

LÄS MER: Pack Train ny analyspartner till Svenska ishockeyförbundet 

– Samarbetet med Pack Train påminner om ett in house-upplägg där de kommer stötta oss med partnerleveranser, strategi och kommunikation. Det är precis så här vi behöver jobba för nå våra högt ställda mål, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL, i pressmeddelandet.

Partnerskapet inleddes den 1 juli och är tills vidare. Även Svenska Spel ingår som partner i projektet.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Pack TrainSvenska Spel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.