Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Byrån som ska utveckla Hemnets varumärke

Publicerad: 6 november 2018, 12:35

Från vänster: creative director Essen International: Anton Gårdesäter varumärkesansvarig Hemnet: Sofie Tivenius vice vd och senior strateg Essen International: Daniel Teame, marknadschef Hemnet: Erik Segerborg

Hemnet inleder samarbete med varumärkesbyrån Essen International.


Ämnen i artikeln:

VarumärkesbyråerHemnet

Bostadssajten Hemnet har valt Essen International som varumärkesbyrå. Samarbetet syftar till att vidareutveckla Hemnets varumärke och digitala kundupplevelse.

Hemnets varumärkesansvarige Sofie Tivenius berättar att byråns första uppgift kommer att bli att ta fram en ny grafisk profil för Hemnet efter ägarbytet, bostadssajten såldes till investmentbolaget General Atlantic för två miljarder kronor i slutet av 2016.

– Det handlar om att utveckla tonalitet för Hemnet som varumärke. Var det kommer att leda fram till får arbetet visa.

Är det aktuellt att frångå namnet och logotypen under de nya ägarna?
– Nej, det handlar om att förfina och utvekla det vi har. Hemnet är ett oerhört starkt varumärke. Vi arbetar ständigt med att utveckla Hemnet och i samband med ägarbytet och vissa nya funktioner var det läge att se över den grafiska profilen och därmed också utveckla kundupplevelsen på alla plattformar.  

Hemnet har tidigare samarbetat med Forsman & Bodenfors och Prime. Enligt Sofie Tivenius är det i dagsläget inte aktuellt att ta in en ny huvudbyrå.

– Att utveckla den grafiska profilen för varumärket är det naturliga steget utifrån var vi befinner oss nu.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VarumärkesbyråerHemnet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.