onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Camilla Läckberg byter från Saliba till Assefa – en månad innan lansering

Publicerad: 17 april 2020, 09:59

Christina Saliba tappar pr-uppdraget för Camilla Läckberg till Lili Assefa.

I maj lanseras Camilla Läckbergs roman ”Vingar av Silver”. Nu har hon bytt pr-konsult efter 13 år med Christina Saliba som också är hennes affärspartner.

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerLili AssefaCamilla LäckbergChristina SalibaAssefa Kommunikation

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Pr-kvinnan Chistina Saliba och författaren Camilla Läckberg har arbetat ihop sedan mitten av 2000-talet. Uppdraget har följt med sedan Prime, Weber Shandwick, Mindmakers och fanns med när de tillsammans startade upp investmentbolaget Invest in Her för nårga år sedan.

Nu står det klart att en av Sveriges bäst säljande författare väljer att byta pr-partner från Christina Saliba, till Lili Assefa och byrån Assefa Communications. Något som Dagens Opinion var först att rapportera om.

– Camilla hörde av sig och det har gått väldigt fort. Vi tog ett möte och byrån jobbar med henne sedan två veckor. Det är ett väldigt roligt uppdrag eftersom det inte direkt handlar om en författare som skriver en bok var tredje år. Hon har en himla fart, säger Lili Assefa till Resumé. 

Uppdraget för Assefa omfattar pr och kommunikation kring lanseringar i Sverige och internationellt, tv-serier och andra åtaganden författaren gör. Enligt författarens Instagram kommer hon att fortsätta arbetet med Invest in Her, något som den nya byråpartnern inte är involverad i. 

– Jag har haft det här uppdraget en kortare tid och håller fortfarande på med att sätta mig in i verksamheten. 

Lanseringen av Camilla Läckbergs nästkommande bok sker i mitten av maj. Hur kommer det sig att de väljer att ta in en ny pr-byrå just nu?
— Det kan inte jag svara på. Invest in Her tar mer och mer tid i anspråk. Vi kommer att jobba mycket nära Nordin Agency. 

– Det är verkligen en rivstart och hon har många planer. 

Camilla Läckberg blir Assefa Communications i särklass största uppdrag på boksidan. Lili Assefa har tidigare hanterat kommunikationen för bokmässan i Göteborg. Byrån jobbar för närvarande med Jason Diaketés lansering av ”En droppe midnatt” i USA.

I ett Facebookinlägg skriver Christina Saliba:

”Tack @lackberg för 13 fantastiska år som din agent. Jag lämnar med varm hand över till @liliassefa. Hon är perfekt för att ta över uppdraget, en av Sveriges bästa PR-konsulter. Camilla och jag blev kompanjoner när vi startade Invest in Her. Vi är båda övertygade om att ett jämlikt samhälle är ett bättre samhälle. Vi har så mycket arbete kvar att göra. Tillsammans har vi gjort världens roligaste boklanseringar och en massa annat kul. Jag kommer att jobba vidare med Hedda Care och fortsätta med kunduppdrag med fokus på pr-rådgivning. Efter 25 år i branschen är jag fortfarande nyfiken på så mycket. #thefutureisequal #investor #pr”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev