Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Clever och Guts & Glory ska underlätta elbilskörandet

Publicerad: 28 maj 2015, 12:33

Nathalie Kinell (projektledare marknad Clever) och Niclas Nilsson (vd Guts & Glory)

Foto: Guts & Glory

Guts & Glorys nya kund Clever är marknadsledande i Norden på elbilsladdning. Nu är det dags att etablera sig på den svenska marknaden. Huvudbyrå för satsningen blir Malmöbyrån Guts & Glory.


Ämnen i artikeln:

Guts & Glory

Clever har ambitionen att ta en ledande position på den växande, svenska marknaden för elbilsladdning och företaget säger sig vilja kunna erbjuda svenska elbilsförare marknadens bästa laddlösning.

– Vi ska göra Clever till den ledande aktören i Sverige för elbilsladdning. Målet är att göra det lätt att köra elbil och samtidigt minimera det vi brukar kalla för räckviddsångest. En elbilsförare ska aldrig oroa sig över att elen inte ska räcka när man är ute på vägarna och kör. Det ska alltid finnas möjligheter till laddning. Vi finns här för att erbjuda det, säger Fredrik Nordin, nytillträdd vd för Clever.

För att stärka sin position och växa som varumärke har Clever alltså valt att ta hjälp av den malmöbaserade reklambyrån Guts & Glory.

– Clever är en drömkund för oss. På så många sätt. Vi får en möjlighet att komma in tidigt och vara med och påverka inom ett mycket angeläget område. Vi är mycket glada över att få möjligheten att hänga på den här resan, säger Niclas Nilsson, vd på Guts & Glory.

– Elbilsbranschen är fruktansvärt intressant – och en aktör som Clever kan mycket väl vara startskottet på en elbilsrevolution. Det kan vara den där sista lilla mentala knuffen folk behöver för att ta steget och lämna bilar med fossila bränslen, säger Ivan Matanovic, creative director på Guts & Glory.

Clever är marknadsledande i Norden på elbilsladdning och har etablerats i Sverige genom Öresundskraft i Helsingborg.

– Clever är ett koncept som har sitt ursprung i Danmark. På samma sätt som man har gjort där vill vi erbjuda säkra och pålitliga laddningsmöjligheter för elbilar och laddhybrider. Clever har som mål att erbjuda snabbladdning längs med landets mest trafikerade vägar men också bra koncept för hemmaladdning. Det ska vara möjligt för alla att köra elbil, avslutar Fredrik Nordin.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Guts & Glory

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.