torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Coop väljer Bedow när 3500 produkter ska få ny design

Publicerad: 9 mars 2023, 10:15

Bedow gör om designen för Coops produkter, när fyra nordiska marknader blir en.

Coop trading står inför en omfattande omdaning av sina produkter under varumärket Coop när fyra nordiska marknader ska förenas. Nu inleder bolaget ett nytt samarbete med varumärkesstudion Bedow för att ge över 3500 produkter ny design.

Ämnen i artikeln:

NyheterCoopBedowVarumärkenVarumärke

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Coop Trading är ett gemensamt inköpsbolag ägt av Coop Sverige, Coop Danmark, Coop Norge och SOK i Finland. Nu ska de fyra ländernas produkter under varumärket Coop/Rainbow få en gemensam design.

Under vårens byråvalsprocess var fyra skandinaviska byråer inbjudna till pitchen – nu står det klart att det är Bedow som ska leda designarbetet framåt.

– Vi ser med stor entusiasm fram emot samarbetet med Bedow. De har visat på ett omfattande designkoncept som både är flexibelt och distinkt vilket blev avgörande i byråvalet, säger Mette Husby, Brand and Design Manager på Coop Trading.

Coop Trading har i dag olika produktvarumärken för respektive marknad vilket bidrog till uppdragets komplexitet. Att ena bolaget under en gemensam strategi blev fundamentet i arbetet.

– Vi hjälper Coop att ompositionera sina EMV-varor och bli en mer inspirerande aktör i vardagslivet. En viktig del i uppdraget var att formulera en tydligt definierad varumärkesessens som alla marknader kunde enas kring, säger Anders Bollman, Brand Strategist på Bedow.

Över 3500 produkter i en rad olika produktkategorier kommer få ny design. Produkterna ska fungera för fyra skilda marknader vilket ställer höga krav på det strategiska arbetet såväl som designsystemet.

– Coop Trading står inför en omfattande varumärkesresa. Vi är glada över att vi fått förtroendet att få driva designarbetet framåt. Det är ett omfattande uppdrag som vi kommer ta oss an med stort engagemang och med omsorg, säger Martin Bergström, Design Director på Bedow.

Den nya designen kommer ut i butiker under andra halvan av 2023.

Arbetsgrupp

Bedow

Perniclas Bedow, Creative Director

Anders Bollman, Brand Strategist

Cecilia Wellander, Account Director

Martin Bergström, Design Director

Calle Enström, Design Director

Petter Dybvig, Senior Designer

Christopher West, Senior Designer

Matilda Gysing, Senior Designer

 

Coop Trading

René Sandberg, General Manager

Mette Husby, Manager, Brand&Design

Rikke Erikstrup, Senior Brand&Design Manager

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev