Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Creed ska hjälpa Max att bli en Tiktok-hit

Publicerad: 28 oktober 2021, 09:58

Från vänster Timothy Collins, medgrundare och Co-CEO Creed, Maria Ziv, Global CMO MAX, Erik Filén, PR-specialist och projektledare på MAX och Hugo LePrince grundare och Co-CEO

Hamburgerkedjan Max utökar byråstallet och välkomnar Creed Media. Byråns uppdrag handlar främst om att hjälpa MAX att utveckla relationen med generation Z på TikTok.


Generation Z är en viktig målgrupp för Max och en växande del av konsumenterna finns på just Tiktok. För att nå dem på ett trovärdigt sätt behövs god kännedom om målgruppen men också en känsla för vad som ligger i tiden, därför har Maria Ziv, global chief marketing officer på Max aktivt letat upp och anlitat Creed Media som specialiserat sig på kanalen. En byrå vars framfart Resumé har uppmärksammat vid flera tillfällen. Under 2020 växte byråns intäkter till 54 Mkr (13,5 Mkr). Även rörelseresultatet växer, och landade på 5 Mkr (2,4 Mkr).

– Det är tyvärr allt för vanligt att bara återanvända material från andra kanaler. Creed har levererat väldigt fina resultat i tidigare projekt och jag var nyfiken på att jobba med dem. I våra inledande möten har det varit tydligt att vi har stor samsyn kring vad som är bra kommunikation och jag gläder mig åt vårt framtida samarbete, kommenterar Maria Ziv.

Samarbetet mellan Max och Creed är långsiktigt och man har redan hunnit lansera två kampanjer. En för att informera om de restriktioner som gäller för restaurangbranschen, vilket resulterade i en räckvidd på 1,5 miljoner. Den andra sommarkampanjen genererade över två miljoner visningar.

Max och Creeds samarbete projektleds av Erik Filén på hamburgerkedjan och i samband med att den norrländska burgarkedjan sponsrar Idol har man återigen tagit Creed Media till hjälp för att bredda det befintliga sponsorskapet med innehåll i TikTok. Delar av det första och andra kampanjmaterialet går att se här:

Nya restriktioner för restaurangbranschen

@rasmusbjork 

@emilhenrohn

@gudomligmat

Hot Burger Summer

@amandaedins

@hetpotstis

@idakarlssonhard


Sedan tidigare har Max samarbeten med Åkestam Holst, JMW Golin och Hear.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.