fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Daniel Collin köper in sig i Vinter

Publicerad: 18 februari 2019, 09:05

Daniel Collin med sina kollegor på Vinter.

Daniel Collin, tidigare vd på MEC, blir delägare i kommunikationsbyrån Vinter.

Ämnen i artikeln:

Daniel CollinWavemakerKommunikationsbyråerVinter

Fredrik Svedjetun

fredrik.svedjetun@resume.se


Daniel Collin lämnade MEC (numera Wavemaker) under 2017 efter att ha varit mediebyråns vd i tio år. Sedan dess har han jobbat som fristående konsult, bland annat med uppdrag från Vinter. Nu är det klart att han kliver in som delägare i byrån.

– Jag har kommit till en fas i mitt yrkesliv då det som är viktigast för mig är att få göra skillnad för företag som inser att kommunikation är det bästa verktyget för tillväxt, säger Daniel Collin, och fortsätter:

–Vinter är kanske branschens mest stabila byrå, med en spännande kombination av människor som kan PR, management consulting, social media, webdesign, filmproduktion och tech – utan att vara så stora att människorna som jobbar där bara blir en liten kugge i det stora hjulet.

Daniel Collin hyllar kulturen på Vinter, som har kontor i Luleå och Stockholm.

– Jag har alltid tyckt att det är något speciellt med norrlänningar i stort och norrbottningar mer specifikt. Det finns en ärlighet, rakhet, jävlar anamma och ett entreprenörskap som jag tycker väldigt mycket om och sympatiserar med. Plus att om jag ska vara delägare i någon byrå så är det i en byrå där människorna är det viktiga. Som de är på Vinter.

Vinters byråintäkt uppgick under det brutna räkenskapsåret juli 2017 – juni 2018 till 25 (28,3) miljoner kronor. Intäktsminskningen förklaras i bokslutet med att byrån har haft färre anställda under räkenskapsårets första del. Medelantalet anställda var 23, vilket kan jämföras med 31 året innan.

"Rekrytering har pågått och under senare delen av räkenskapsåret har flera nyanställningar fallit på plats", skriver byrån i bokslutet.

Vinters rörelseresultat uppgick till 1,9 (2,3) miljoner kronor under 2017/2018.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev