Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

De är årets mest jämställda byrå

Publicerad: 29 maj 2018, 08:35

Tobias Franzén, vd på The Amazing Society.

Foto: Andreas Elgstrand

The Amazing Society kniper förstaplatsen i Guldvågen – tävlingen som hyllar de mest jämställda byråerna. Här är hela topp fem-listan.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerRuthÅkestam HolstGuldvågenJämställdhetJung RelationsFuturnitureThe Amazing Society

I går arrangerades Guldvågen-galan för fjärde gången. Totalt var 46 byråer anmälda till tävlingen, där analysföretaget Add Gender gör en genomlysning av verksamheten och bedömer hur jämställd den är utifrån en rad parametrar. Sedan är det en jury som utser vinnarna.
– Guldvågen går till den byrå i Sverige som är bäst på att ta tillvara, lyfta och belöna de anställdas kompetens oavsett kön. I år är vi glada att kunna presentera The Amazing Society som vinnare, en byrå som imponerade med sin ambitionsnivå och höga betyg från medarbetarna, säger Ellinor Ekström, en av Guldvågens grundare, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Tobias Franzén: "Branschens ansvar börjar med de egna strukturerna"

Fjolårets vinnare Åkestam Holst hamnade på plats fyra.

Juryns topp fem:
1. The Amazing Society
2. Jung Relations
3. Futurniture
4. Åkestam Holst
5. Ruth

I år innehöll undersökningen givetvis frågor kopplade till #metoo och #sistabriefen.
– #sistabriefen gav ett tydligt uppdrag till branschens arbetsgivare, nämligen att ta arbetet med att skapa trygga arbetsplatser som tar jämställdhetsfrågor på allvar. Det är glädjande att över 100 byråer har svarat på briefen, men det krävs också handling. Ett utmärkt första steg är att börja med en kartläggning över hur det ser ut på den egna arbetsplatsen, säger Ellinor Ekström.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.