Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

De är Oatlys nya pr-byrå

Publicerad: 5 november 2018, 13:15

Oatly har länge hyllats för sina kreativa grepp när det kommer till reklam. Nu ska Juno PR hjälpa dem att få ytterligare snurr på sina tilltag.


Ämnen i artikeln:

Juno PrOatlyByråval

Havreentrepenören Oatly har sedan starten dragit nytta av sin utmanarposition gentemot mejeriföretagen. Speciellt hettade det till mellan de två parterna när Oatly i sin kommunikation "attackerade" mejeribranschen genom att säga att mjölk inte var till för människor och att den var mindre hälsosam än havremjölk. Efter ett beslut i Marknadsdomstolen tvingades de dock sluta med sina tilltag, men hade redan då fått nationell uppmärksamhet och ordentlig snurr på sitt varumärke.

Nu väljer Oatly att anlita Juno som ny pr-partner i Sverige, Norge och Danmark. Juno kommer att jobba tätt ihop med Oatlys inhouse-byrå för att stärka bolagets position.

– Fler och fler förstår att vi behöver äta mer hållbart och växtbaserat både för att det är bättre för vår hälsa och för klimatets skull. Nu är det dags att växla upp ytterligare och visa allt det vi gör på riktigt för att bidra till ett mer hållbart samhälle och få upp ögonen på fler. Juno är både kreativa PR-proffs och bottnar, likt oss, i hållbarhet och forskning så det känns som ett klockrent val, säger Ulrika Enström PR manager på Oatly.

Sedan många år tillbaka samarbetar Oatly med Forsman & Bodenfors gällande marknadskommunikation och förpackningsdesign. För några år sedan hade Oatly Feel Communication som pr-partner.

– Juno vilar på ambitionen att genom kreativ kommunikation driva hållbar samhällsförändring och den visionen delar vi verkligen med Oatly. Att få jobba med ett företag som både har hållbarhet i sitt DNA och vill utmana rådande normer gör det här till ett drömuppdrag för oss, säger Shirin Troëng, vd på Juno.

LÄS MER: Därför vägrar succéföretaget Oatly marknadsavdelning

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Juno PrOatlyByråval

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.