fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

De bildar ny byrågrupp med europeiskt fokus

Publicerad: 11 november 2016, 08:34

Hans Sydow och Frederique Pirenne (vd).

Mason Bower Group består av Graviz, Crosby (tidigare C2) och nystartade byrån Number10. Med kontor i Stockholm och Luxemburg vill de ta sikte på stora och komplexa uppdrag.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerNumber10Hans SydowGraviz

FT

Fredrik Thambert


Mason Bower Group ägs av en grupp personer som är aktiva inom byråerna som ingår från start. Bland annat Hans Sydow som de senaste åren jobbat med kommunikationsbyrån Graviz.
– Vi ser en möjlighet för våra kunder att skaffa sig ett överläge i dagens snabbrörliga ekonomi, genom att arbeta helt integrerat med sin affär, teknologisk utveckling och kommunikation. Det hade inte varit möjligt för bara några år sedan. Detta ställer nya krav på företagens interna organisation, men det skapar stora möjligheter för de insiktsfulla företagen, säger han.

Byrågruppen äger andelar i alla byråer som ingår. Finansieringen står nyckelpersonerna själva för.
– Det är en blandning av gemensamt och individuellt ägande i alla byråerna för att säkra entreprenörskapet, säger han.

Mason Bower har samlat alla byråer under samma tak i Stockholm, och han dessutom en filial i Luxemburg. Den drivs av James Monnat med en bakgrund inom Electrolux. Vd för hela gruppen är Frederique Pirenne, även han från Electrolux och jobbet som global brand manager för AEG.
– Med min bakgrund från kundsidan vet jag att det viktigaste man söker hos sina partners är en holistisk syn och affärsförståelse. Därför kommer det bli mycket spännande att leda en grupp med integrerade team som kan hjälpa våra kunder att snabbare nå sina affärsmål, säger han i en kommentar.

Erbjudandet bygger på att sammanfläta affärsutveckling, digital kompetens och förmåga att ta ut det i form av kommunikation.
– Det kommer alltid att finnas en projektledare som sätter ihop team utifrån varje uppdrag. Så kan man samla kompetens inom de tre fälten och komma fram till innovativa lösningar, säger Hans Sydow.

Varför öppnar ni i Luxemburg?
– Det är händelsedrivet eftersom att vi arbetar med ett uppdrag där- Sedan råkar Luxemburg vara en bra plats att utgå ifrån när man vill jobba europeiskt. Det ses som ett neutralt land och du kan ta både tyska, franska och engelska uppdrag.

Vanligtvis förknippas Luxemburg med låg skatt. Fanns det sådana skäl bakom?
– Tittar man på det där är det inte jättestora skillnader. Sverige har en konkurrenskraftig beskattning. Men det var inte skälet. Det uppstod en möjlighet tillsammans med en uppdragsgivare.

Mason Bower Group består av:
Mason Bower Sverige, affärsutveckling och marknadskommunikation
Mason Bower Luxemburg, affärsutveckling och marknadskommunikation
Graviz, kommunikationsbyrå
Crosby, produktionsbolag
Omnilux, postproduktion
Castle Bravo, digital teknologi och innovation
C2 Products, software och webbutveckling
Number10, PR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev