Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

De blir Polisens nya byrå

Publicerad: 15 juli 2015, 09:25

Polisen väljer Prime.

Foto: Pressbild/Polisen.

UPPDATERAD. Nu står det klart: Prime blir Polismyndighetens nya byrå. Uppdraget beräknas vara värt 35 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

PrimePolismyndigheten

I våras började Polismyndigheten söka en byrå efter att Rikspolisstyrelsen, de 21 länspolismyndigheterna och Statens kriminaltekniska laboratorium hade ombildats. I samband med detta skiljdes också Säkerhetspolisen ut från Rikspolisstyrelsen och bildade en egen myndighet. Hos Polismyndigheten är det omkring 200 personer som jobbar på kommunikationsavdelningen.

Nu har alltså valet fallit på Prime, något som stod klart i går efter att Prime lämnat anbudet med det lägsta utvärderingspriset. Prime ska hjälpa Polismyndigheten med strategisk rådgivning, förändringskommunikation, kommunikation ledarskap, kriskommunikation, analystjänster, undersökningstjänster, medierådgivning och medieträning.

– Prime har lämnat det anbud som är mest ekonomiskt fördelaktigt i enlighet med anbudsförfrågan. De har lämnat ett anbud som både gällande kvalitet och pris har bedömts varit bäst, säger Unni Jerndal, kommunikationsdirektör på Polismyndigheten.

Förutom Prime la också Gullers Grupp, JKL, Diplomat, Nordisk organisationskommunikation, BRNSWK Nordic och Quattroporte Konsult anbud i upphandlingen.

– Vad gäller upphandlingen är vi glada över att så många kompetenta aktörer har kommit in med anbud, säger Unni Jerndal.

Uppdraget sträcker sig fram till februari 2019 och beräknas vara värt 35 miljoner kronor.

– Det är en öppen process med förfrågningsunderlag, krav och kriterier som publiceras. Men under tiden som arbetet pågår inne i myndigheten är den sluten. Det är ett fåtal personer som tar del av informationen fram till dess att beslutet är klart, säger Unni Jerndal.

Resumé har sökt Prime för en kommentar, men de hänvisar alla frågor till Polisen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

PrimePolismyndigheten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.