Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

De ska få Snowden att komma till Sverige

Publicerad: 21 januari 2015, 09:53

Edward Snowden.

Foto: Laura Poitras/Praxis Films/W

Inför en Snowden-kampanj väljs pr-byrån Westander. Det är stiftelsen The Right Livelihood Award Foundation som vill ha hjälp med opinionsbildning och politisk påverkan för att få hit visselblåsaren Edward Snowden.


Ämnen i artikeln:

WestanderEdward Snowden

Det är Right Livelihood-priset, det så kallade alternativa Nobelpriset, som stiftelsen försöker få hit Edward Snowden till. Visselblåsaren är utsedd till en hedersutmärkelse och utdelningen skedde i december 2014. Då deltog Edward Snowden via länk från Moskva, men nu vill stiftelsen att han personligen ska komma och hämta sitt pris.

– Edward Snowden har gjort världen en stor tjänst genom att avslöja den massövervakning som bedrivs av USA:s och andra länders säkerhetstjänster. Genom samarbetet med Westander vill vi skapa opinion för att Snowden ska få komma till Sverige och ta emot sitt pris, säger Ole von Uexkull, vd på The Right Livelihood Award Foundation, i ett pressmeddelande.

The Right Livelihood Award Foundation är en politiskt och ideologiskt oberoende stiftelse som årligen delar ut Right Livelihood-priset.

– Massövervakning är ett allvarligt hot mot det öppna samhället och demokratin behöver visselblåsare som Edward Snowden. Det känns oerhört viktigt att arbeta för att han ska få komma till Sverige och hämta sitt pris, säger Frida Blom, kundansvarig pr-konsult på Westander.

Arbetsgrupp på Westander är förutom Frida Blom också pr-konsulterna Johan Nyman och Henrik Westander.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

WestanderEdward Snowden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.