måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

De ska stärka förtroendet för läkemedelsbranschen

Publicerad: 31 mars 2021, 09:13

Volt blir strategisk kommunikationsbyrå för Lif, branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Målet är att stärka förtroendet för läkemedelsbranschen bland allmänheten.

Ämnen i artikeln:

Volt

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Som branschorganisation samlar Lif 95 forskande läkemedelsföretag i Sverige, däribland stora aktörer som AstraZeneca, Bayer, Glaxosmithkline, McNeil och Pfizer. Företag som
tillsammans merparten av de läkemedel som säljs i Sverige där ett antal är intressenter i den pågående vaccineringen mot Covid-19.

Volts uppdrag handlar om att lyfta hur läkemedelsbolagen bidrar till det samhällsnytta i Sverige. Genom att öka allmänhetens medvetande hoppas Lif också kunna öka förtroendet för läkemedelsbranschen.

– Läkemedelsbranschens bidrag till samhället har på vissa sätt återaktualiserats i och med pandemin, men länken mellan vad de gör och hur det påverkar människors vardag positivt är alltför svag, vilket är något vi tillsammans med Lif vill förändra. Läkemedelsbolagens arbete genomsyrar vår vardag så att vi kan leva våra liv, fullt ut, varje dag, så det är självklart något vi vill bidra till med vår kompetens säger Henrik Toftling, account director på Volt i en kommentar. 

I dagsläget är arbetsgruppen i färd med att ta fram en kommunikationsinsats som lanseras senare under våren. Samarbetet mellan Volt och Lif omfattar strategi, koncept och operativt kommunikationsarbete. 

– Vi vill sätta fingret på resultatet av vår forskning. Att läkemedel och vaccin står mellan frisk och sjuk, men också mellan liv och död. Vi är inte ute efter klappar på axeln, men det är viktigt för oss, och för samhället i stort, att det finns ett högt förtroende för läkemedel och vacciner samt för dem som forskar fram dem, säger Peter Leander, kommunikationschef på Lif i en kommentar. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev