söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Designbyrån Flower Studio paketerar bolagens gemensamma hållbarhetsinitiativ

Publicerad: 20 februari 2020, 13:07

Stockholm Exergi, Lantmännen, EFO och Södra lanserar hållbarhetsinitiativ med hjälp av designbyrån Flower Studio.

Ämnen i artikeln:

Design

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Strax innan årsskiftet lanserade Stockholm Exergi, Lantmännen, Södra och EFO den ideella föreningen ”Responsible Shipping Initiative” med syfte att främja en sjöfart som tar större ansvar för miljö, säkerhet, hälsa och anställningsvillkor. Eftersom initiativtagarna använder sig av samma båtar för transporter har de valt att samarbeta i den här frågan.

Designbyrån Flower Studio, som grundades för två år sedan, ligger bakom identiteten i vad som är byråns hittills största uppdrag. Bolaget har sedan starten främst fokuserat på kunder inom innovations- och tech-sektorn.  Idén om förbättrade designprocesser med fokus på problemlösning var motiveringen för att starta verksamheten.

– Vi gick vinnande ur pitchen, och såg det som en möjlighet att ta vår designfilosofi och approach in i ett nytt sammanhang. Att dessutom jobba med hållbarhet kändes jätteviktig och relevant för Flowers framtida utveckling, säger Michael Bekele vd Flower Studio i en kommentar.

Flower pitchade utan att visa några designenheter, istället hade de en inledande workshop med alla inblandade. Det gav Flower möjlighet att lära sig om RSI, komplexiteten som ligger bakom, och en möjlighet att inspirera medlemmarna och lägga en solid grund för det kommande arbetet. Den stora lanseringen visade omgående resultat. Bara någon vecka efter lanseringen anslöt sig SSAB som ny medlem av RSI.

– Processen var väldigt uppskattat, med regelbundna fysiska möten och tät dialog både innan och efter varje möte. Det fick arbetet att flyta på bra och gjorde att vi kunde klara en rätt tight tidplan. Vi blev jättenöjda med resultatet. Jag tycker den grafiska profilen och hemsidan känns helt rätt för ändamålet, säger Linda Leifsdotter, hållbarhetsspecialist på Stockholm Exergi.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev