lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Diskrimineringsombudsmannen väljer Matador

Publicerad: 8 juni 2020, 12:15

Diskrimineringsombudsmannen (DO) har under våren genomfört en offentlig upphandling och väljer att inleda ett långsiktigt samarbete med Matador som kommunikationsbyrå.

Ämnen i artikeln:

Diskrimineringsombudsmannen

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Den statliga myndigheten DO har uppdraget att arbeta mot diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter i syfte att motverka diskriminering. Deras arbete ska driva på arbetsgivare, myndigheter, kommuner och andra aktörer att diskriminering av kön, könsidentitet och könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. 

Nu står det klart att Matador är myndighetens nya kommunikationsbyrå. Uppdraget rymmer bland annat strategisk rådgivning, varumärkesrådgivning och produktion av kreativa kommunikationskoncept och kampanjer, inklusive medieinköp.

– Vi är väldigt stolta och glada över uppdraget. Diskriminering är en fråga som berör hela samhället och det känns viktigt och meningsfullt att bidra till att förbättra villkoren för dem som verkligen behöver det, säger Anna Hellström, projektledare på Matador i en kommentar. 

Samarbetet inleds under juni månad och avtalet löper över två år och kan förlängas i ytterligare två år.  

Matador har erfarenhet av liknande uppdrag för bland andra Folkhälsomydigheten (Hiv idag), Brottsoffermyndigheten, Kvinnofridslinjen och Centrum för forskning om funktionshinder.

Samarbetet med DO är en av flera upphandlingar som Matador har vunnit under senaste året. I höstas vann byrån kommunikationsuppdraget för SÖRAB samt Botkyrka kommun och i våras för Region Dalarna.

I uppdraget för DO samarbetar Matador med långvariga samarbetspartners som den digitala marknadsföringsbyrån Beet, skribenterna på Ord & Vetande samt PR-byrån New Republic.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev