Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Dobermans investmentbolag mångdubblar investeringen

Publicerad: 5 oktober 2017, 09:22

Doberman Forward, som är designbyrån Dobermans venture studio och accelerator, utökar sin investeringsfond och kommer nu att höja investeringstakten ordentligt.


Ämnen i artikeln:

Digitalbyråer

Utöver utökat kapital genom nya partners knyter investeringsbolaget också till sig ny nyckelkompetens. I den nybildade styrelsen finns bred erfarenhet av investeringar, bolagsutveckling och entreprenörskap.

– Doberman Forward går nu från att vara Dobermans sidoprojekt till att bli en accelerator som står stadigt på egna ben. Med detta näringstillskott av både kapital och kompetens står vi nu starkt rustade för att hjälpa bolag som vet att exceptionell kundupplevelse är avgörande för startups när deras produkter och tjänster når marknaden, säger Lisa Lindström, styrelseordförande för Doberman Forward i ett pressmeddelande.

Doberman Forwards nya partners inkluderar Anna Lena von Essen Elmstedt, Kent Hansson, Sven G Hagströmer, Efva Attling, Eva Dahlgren, Susanna Campbell, Michaëla Berglund, Eva Swartz Grimaldi, Marie Ledin och Niklas Bergh, en av grundarna till Zound Industries/Urbanears.

Doberman Forward har tidigare investerat i amerikanska hip hop-stjärnan Ryan Leslies CRM-tjänst Superphone, musikappen Amped, energibolaget Bright och den kinesiska graviditetsappen Bonzun. Bolaget kommer nu göra 4-5 investeringar varje år och diskussioner förs redan med flertalet olika startups i både Sverige och internationellt.

– Doberman Forward kommer bli en central spelare på startupscenen över de närmsta åren. Vi är en av få svenska investeringsbolag som genom en venture studio modell kan tillföra en unik mix av kapital, designkompetens, nätverk och rådgivning till bolag som står inför kritiska skeden i att utveckla sina produkter och tjänster. Säger Susanna Campbell, fd VD Ratos och idag fristående investerare, styrelseledamot och co-head för investeringar på Norrsken Foundation.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Digitalbyråer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.