Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Efter Fars dag-blundern – nu har de valt ny byrå

Publicerad: 14 november 2014, 15:27

Sturegallerian har gått vidare efter den kritiserade annonsen förra året.

I fjol fick Sturegallerian ta emot rejält med skit efter annonsen till Fars dag. De ansvariga upphovsmakarna blev därefter av med sina uppdrag. Nu har de genomfört en pitch och valt Hummingbirds som ny byrå.


Ämnen i artikeln:

HummingbirdsSturegallerian

"Please, please him" och en bild på ett par spetstrosor. Sturegallerians annons inför Fars dag förra hösten blev väldigt kritiserad för sin sexism och incestuösa tendenser. Som en konsekvens fick de ansvariga kreatörerna sparken från sitt uppdrag, vilket en av dem – Mikael Ahlsén – tidigare har berättat om för Resumé.  

Nu har gallerian bestämt sig för att börja samarbeta med en byrå, istället för att som tidigare anlita olika frilanskonstellationer. Efter en pitch föll valet på Hummingbirds.

– Sturegallerian är en institution där jag sprungit sedan jag var ung och Sturehof har nästan varit som mitt andra hem. Potentialen är enorm och det känns naturligtvis extra kul att få vara med som en del i Sturegallerians utveckling in i framtiden, säger Clas Vingård, vd och projektledare på byrån i en kommentar.

Det är Aberdeen Asset Management som förvaltar Sturegallerian. I deras uppdrag till Hummingbirds ingår att se över hela kommunikationsstrategin, liksom konceptualisering och produktion.  

– Självklart har vi höga förväntningar på Hummingbirds men vi tror att de genuint verkar förstå vårt koncept och uttryck vilket gör att vi nu kommer kunna kommunicera med mer kraft och precision, så valet från vår sida känns helt rätt, kommenterar Linda Monie, marknadsansvarig på Sturegallerian.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

HummingbirdsSturegallerian

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.