Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Ellegalan bryter med Bindefeld efter 23 år - här är byrån som tar över uppdraget: ”Hoppas på ett långsiktigt samarbete”

Publicerad: 11 oktober 2021, 09:34

Foto: Henrik Montgomery/TT / Pressbild

Pr-byrån Bindefeld har sedan 1997 varit ansvarig pr-byrå för Ellegalan, ett prestigefullt uppdrag man nu tappar.


Ämnen i artikeln:

ElleBindefeldMicael BindefeldLili AssefaAssefa Kommunikation

Det är Lili Assefas byrå Assefa som har vunnit uppdraget efter en pitchprocess där fyra byråer presterade jämnt, enligt ett pressmeddelande från Elle. 

– Det känns superkul, så klart, säger Lili Assefa till Resumé.

Hon är dock tystlåten om planerna framåt och hur pitchprocessen såg ut. Tidigare har Micael Bindefelds pr-byrå ansvarat för galan i 23 år. Huruvida Assefas samarbete med Elle blir lika långsiktigt är ännu oklart.

– Vi ska nu påbörja arbetet omgående, mer än så har jag faktiskt inte att säga just nu. Jag hoppas att det är ett långsiktigt samarbete, men är inte beredd att avslöja detaljer från avtalet, säger Lili Assefa.

– Vi fick in fyra mycket bra och genomarbetade presentationer och det var mycket jämnt. Men Lili Assefa imponerade ändå mest. Inte minst det moderna sätt med vilken hon valt att driva sitt företag ingav förtroende och vi ser verkligen fram mot att inleda ett samarbete, säger Cia Jansson, chefredaktör på Elle, i ett pressmeddelande.

Det är efter att en ny ledning kommit på plats som Elle beslutat att byta byrå. Det skrev Micael Bindefeld på sin Instagram i går.

”Jag var med redan första året i Stadshuset 1997 när jag lyckades få världens första supermodell Twiggy att komma till Stockholm för att dela ut ett pris! Sedan dess har vi lyckats få en sittande statsminister, Fredrik Reinfeldt, Prinsessan Lilian, Agnetha Fältskog, Prins Carl Philip och hundratals kulturministrar, supermodeller, designers och pop-prinsessor att dela ut priset, ta emot priser och/eller skänka stjärnglans över Sveriges i särklass glittrigaste röda matta!!”, skriver han i inlägget.

– Vi vill tacka Micael Bindefeld AB för det framgångsrika pr-arbete runt Ellegalan som de utfört. Ibland kommer ett samarbete till en punkt där det är nödvändigt att utmana och tänka nytt. Med Assefa som PR-partner tror vi att Ellegalan har möjligheterna att nå en ny nivå, avslutar Cia Jansson

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.