Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Emakina DBG vann Blocket

Publicerad: 16 januari 2018, 08:47

"Framåtlutad byrå sökes" löd annonsrubriken på Blockets sajt.

Foto: Kampanjbild / Blocket

Här är byrån som får i uppdrag att skapa kreativ kommunikation för annonsjätten Blocket.


Ämnen i artikeln:

Emakina DBGByråvalBlocket

Sommaren 2017 aviserade Blocket med en fyndig annons på den egna sajten, att man var ute efter en ny kreativ byrå. Man var ute efter en "kompis" – snarare än en storbyrå.
"Vi på Blocket vet att det finns massor med riktigt bra kreativa byråer i Stockholm. Vi hoppas på att hitta en som skulle vilja blir vår partner i att skapa innehåll och kommunikation som folk vill konsumera – om och om igen," skrev man annonsen då.

Ett halvår – och 120 svar – senare står det nu klart att valet föll på Emakina DBG, en mellanstor Stockholmsbyrå som samarbetat med varumärken som SBAB och Norrmejerier. Man ingår i det europeiska nätverket Emakina Group som finns i åtta länder.

– Vi har fått ett otroligt härligt gensvar där jag tror att det folkkära varumärket och det faktum att Blocket dagligen skapar glädje och möjligheter för så många människor och samtidigt "gör världen lite bättre" har attraherat många. Det är heller inte svårt att komma på idéer för hur Blocket kan marknadsföras. Samtidigt har nålsögat varit litet. Det vi söker är sätt att lyfta vår tjänst och vår oändliga källa av content, på ett sätt som svenska folket inte kan motstå. Emakina DBG har visat just den förståelsen och förmågan både i case och dialogen med oss, kommenterar Cecilia von Krusenstierna, marknadschef på Blocket.

Åsa Marklund, byråchef på Emakina DBG, är stolt över att ha fått förtroendet från den stora annonsaktören.

– Det är ett drömuppdrag att få vara med och ta nästa steg med ett av Sveriges mest omtyckta varumärken. Att vi vann pitchen är också ett kvitto på att vårt nya erbjudande efter ihopslagningen har stark attraktionskraft, säger hon.

Kundansvarig projektledare blir Richard von Yxkull.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Emakina DBGByråvalBlocket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.