Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Emperials första uppdrag – Sveriges officiella OS-låt

Publicerad: 20 januari 2022, 09:17

Robert Skowronski(Warner Music), Sara Gottfarb(SOK),Christofer Wallér(SOK), My Söderholm(Emperial), Klara Hammarström, LIAMOO och Jimmy Joker. Anderz Wrethov saknas på fotot.

My Söderholms musikmediebyrå Emperial ska få ”Guld, Svett & Tårar” att lyfta i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

My SöderholmMusikSOK

Under hösten 2021 lämnade My Söderholm Social Minds för att starta upp musikmediebyrån Emperial. Fokus är att skapa koncept med musik i fokus, och fungera som en länk mellan varumärken, musik och kanal.

Byrån har sedan tidigare presenterat ett pro-bonosamarbete med ”En frisk generation”, tillsammans med People People People. Nu kommer första kommersiella kunden, Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och lanseringen av den officiella OS låten ”Guld, Svett och Tårar” i sociala medier och nå TikTok-generationen.

Den officiella hymnen från SOK är en  upptempo-låt med Klara Hammarström och LIAMOO som ska få det svenska folket att engagera sig och peppa OS-truppen i Peking.– Det känns ärofyllt att göra det här uppdraget ihop med SOK och musikmediebyrån Emperial som ansvarar för satsningen i sociala medier. Vi kommer utöver de vanliga kanalerna lägga mycket fokus på att använda musiken till att förstärka OS-festen på TikTok, säger Robert Skowronski, A&R Director på Warner Music Sweden i ett pressmeddelande.  

Låten är skriven av bland andra Anderz Wrethov, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och SAMI från gruppen Medina. Anderz Wrethov är en av Sveriges mest etablerade låtskrivare och gjorde även Sveriges officiella EM-låt 2021 tillsammans med Anis Don Demina & SAMI. Jimmy Joker har tidigare jobbat med artister som Pitbull, Jennifer Lopez och Enrique Iglesias.

Klara Hammarström och LIAMOO är båda dubbelt aktuella då de även kommer att tävla i Melodifestivalen 2022 med varsitt bidrag. Redan på söndag kan man se duon framföra OS-låten i TV4 Nyhetsmorgon.

Låten ”Guld, Svett & Tårar” släpps på fredag och den 4 februari kommer den officiella musikvideon. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

My SöderholmMusikSOK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.