Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Ett eminent arkeologiskt uppdrag

Publicerad: 16 maj 2014, 11:30

För att sprida kunskapen om Uppåkra Arkeologiska Centrum, som bevarar lämningarna av en järnåldersstad, satsar stiftelsen för lämningen på ett koncept riktat mot barn. Till sin hjälp får de reklambyrån Eminent.


Ämnen i artikeln:

Reklambyråer

I Uppåkra på den skånska slätten finns lämningarna av en järnåldersstad. Marknadsföringen av den vann Eminent efter en upphandling.  

Tanken är att utveckla ett pedagogiskt koncept som barn kan ta till sig. De ska få en egen chans att tolka vad som hänt på olika platser i järnålderns Uppåkra.  

Till hjälp ska de få bland annat fynd, planritningar och skelettstudier.  

– Materialet vi ska ta fram inkluderar bland annat ett antal illustrationer och kommer att bli en inspirerande uppgift för våra duktiga illustratörer. Upplägget kräver en stor dos av pedagogiskt tänkande. Det gäller att väcka nyfikenheten till liv hos de barn som besöker Uppåkra – 1000 år efter dess storhetstid, säger Oskar Lärn, vd på Eminent, i en kommentar.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklambyråer

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.