Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

EU-gröna väljer Reform Act

Publicerad: 3 maj 2018, 11:24

Som kampanjpartner får Reform Act bland annat i uppdrag att skapa ett digitalt kampanjnätverk åt det Europeiska gröna partiet.


Ämnen i artikeln:

ByråvalEUReform Act

2017 började det Europeiska gröna partiet att leta efter en kampanjpartner till EU-valet 2019. Dels efterlystes en byrå som kunde skapa ett digitalt kampanjnätverk, men också ta fram ett paraplykoncept som ska kunna användas av flera europeiska partier under valrörelsen.

Nu har det blivit klart att EU-gröna väljer Reform Act. I en kommentar säger Mar Garcia, generalsekreterare Europeiska gröna partiet, följande:

– Nästa val till Europaparlamentet kommer att vara otroligt viktigt för att definiera vilket Europa vi vill ha. Vi är övertygade om att vi behöver stärka EU:s demokratiska legitimitet för att unionen ska överleva. Som ett led i detta arbete vill vi vara bäst på gräsrotsengagemang. Därför bygger vi en kampanjplattform som möjliggör gröna sympatisörer i hela EU att uttrycka sina åsikter i frågor som berör dem.

Viken Wetlesen, byråchef på Reform Act, tror vinsten beror på byråns tidigare kunskaper och erfaranheter gällande politiska kampanjer.

– Vår byrå är faktiskt ganska ensam i sitt slag i Europa. Det är inte många som kombinerar digital kampanjteknik och organisering med politiskt kunnande och stora nätverk. Och så hjälpte vi det nederländska gröna partiet GroenLinks till stora valframgångar i det nederländska parlamentsvalet i mars förra året, vilket givetvis var till vår fördel.

Det nederländska partiet GroenLinks fyrdubblade sitt stöd förra året och nu hoppas både Reform Act och EU-gröna att framgångarna i Nederländerna ska visa vägen ifnör nästa år, då EU väljer representanter till Europaparlamentet.

Samarbetet mellan Europeiska gröna partiet och Reform Act startade i januari 2018 och beräknas fortgå till efter Europaparlamentsvalet i maj 2019.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

ByråvalEUReform Act

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.