Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Experten: Därför gjorde Försvarsmakten fel i sin upphandling

Publicerad: 20 november 2020, 13:08

Magnus Josephson har tidigare i karriären upphandlat tjänster för över tre miljarder kronor och har även suttit som anbudsansvarig på Hallvarson & Halvarson.

Försvarsmakten gjorde en bra upphandling men ett misstag i att göra pris så utslagsgivande, det säger upphandlingsexperten Magnus Josephson. Samtidigt menar han att hälften av byråerna inte ens borde gett sig in i den. Samtidigt medger Försvarsmaktens marknadschef att de borde använt en annan modell.


Ämnen i artikeln:

FörsvarsmaktenNord DDBOffentliga upphandlingar

Resumé har i veckan rapporterat om Försvarsmaktens upphandling av reklambyrå, en upphandling där ingen av byråerna lämnade ett anbud med en timdebitering på över 1000 kronor. Vinnande ur upphandlingen

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.