Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Familjen vinner PRV:s byråupphandling

Publicerad: 8 april 2021, 08:45

Familjen STHLM vann upphandlingen, värd 14 miljoner kronor, i konkurrens med nio andra byråer.


Ämnen i artikeln:

FamiljenPatent och registreringsverket

Patent- och registreringsverket, PRV, har efter en upphandling valt Familjen STHLM som ny kommunikationsbyrå. Byrån valdes efter en utvärderingsmodell där pris och kvalitet viktades mot varandra med tyngdpunkt på det sistnämna. Familjen fick i kvalitetsbedömningen högst poäng av samtliga byråer. Totalt lämnade nio byråer anbud och bakom Familjen placerade sig Le Bureau och OTW. Avtalet skrivs på 2+2 år med en samlad takvolym på 14 miljoner kronor. Enligt Margareta Ternell, kommunikationsdirektör på PRV, liknar uppdraget det under den förra avtalsperioden men med en något större tonvikt vid digitala kanaler. PRV jobbade tidigare med Ehrenstråhle.

– Vi har en samhällsbildande uppgift där vi bland annat jobbar för att höja kunskapen om dom immateriella tillgångarnas värde, hos små och medelstora företag. Rent kommunikativt försöker vi få upp en aha-upplevelse i samhället för våra frågor, här har vi stor hjälp av en byrå som kan hjälpa till med det kreativa upplägget.

Margareta Ternell berättar vidare att Familjen särskilt imponerade genom sitt sätt att presentera sina idéer. Presentationerna genomfördes digitalt och Familjen illustrerade sina idéer genom ett fiktivt museum där idéerna fanns i olika digitala montrar. 

– Det var ett väldigt originellt sätt att presentera där de visade att de hade tänkt på hela vårt varumärke och att idéer är någonting som finns överallt i samhället. 

Ett uppstartsmöte sker inom kort och Margareta Ternell hoppas att de första resultaten från samarbetet ska komma ut efter sommaren. 

Familjen har sedan tidigare flera offentliga uppdragsgivare, däribland Region Stockholm, 1177 Vårdguiden, Rekryteringsmyndigheten och Stockholms lokaltrafik.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.