tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Fasta priser ledde till rekordmånga anbud – här är byråerna som ska stärka Umeås kommunikation

Publicerad: 17 mars 2023, 09:02

Foto: Sara Stenberg / Umeå Kommun

Umeå Kommun valde fasta timpriser och fick rekordmånga anbud till sin upphandling. Nu är det klart vilka byråer som ska jobba med stadens kommunikation.

Ämnen i artikeln:

NyheterOffentliga upphandlingar

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Henson, Intellecta, Umeå Congress, Gullers Grupp och Make Your Mark. Efter en avslutad upphandling är det byråerna som valts att arbeta med olika delar av Umeå kommuns kommunikation. Redan när kommunen i december gick ut i upphandlingen var de tydliga med att de ville undvika prisdumpning, varför de valde en utvärderingsmodell med fasta timpriser. Valet ledde till att de fick in rekordmånga anbud.

– Vi har en spännande resa framför oss när vi höjer ambitionen för att stärka Umeå som kommun, plats och arbetsgivare. Våra samarbetspartner kommer vara viktiga i det arbetet, säger Thomas Hansen, kommunikationsdirektör.

Upphandlingarna inom de tre områdena strategisk och konceptuell kommunikation, möteskommunikation och produktionstjänster har ett takvärde på 15 miljoner kronor var. De nya avtalen träder i kraft 1 maj och skrivs på 2+1+1 år. 

– För oss är det viktigt att jobba med transparens, tydlighet och långsiktiga samarbetspartners som vill mer. Jag är övertygad om att det bidrog till att så många duktiga byråer visade intresse för oss. Vi är väldigt nöjda med våra vinnande byråer vilka bidrar med en perfekt mix för en av Sveriges bästa kommuner, avslutar Thomas Hansen.

Strategisk och konceptuell kommunikation
1. Intellecta
2. Gullers Grupp

Taktiska och kreativa produktionstjänster
1. Henson
2. Make Your Mark

Möteskommunikation
Umeå Congress

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev