Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Findus inleder samarbete med McCann

Publicerad: 8 september 2020, 11:51

Efter en central upphandling får McCann Stockholm in Findus som ny kund.


Ämnen i artikeln:

McCannFindus

Efter en central upphandling från Findus ägare Nomad Foods inleder koncernen ett reklamsamarbete med McCann i Europa för kategorierna fisk och växtbaserat. Samarbetet kommer även gälla den svenska marknaden där Findus samarbetar med McCann Stockholm.

LÄS MER: Jacob Stjärne tar över McCann: ”Byrån har varit defensiv i tio år, där är vi inte längre”

Kristina Hammerö, som tillträdde som ny nordisk marknadsdirektör på Findus april tidigare i år, säger till Resumé att hon inte var direkt inblandad i pitchen men att hon fick komma med synpunkter och önskemål. Hon säger även att de kommer öka inköpen av kreativa tjänster.

– Det här är två prioriterade kategorier där vi vill hitta ett nytänk inom det kreativa. McCann har visat en kreativ höjd i kombination med en väldigt bra förståelse för vår affär, säger Kristina Hammarö till Resumé.

Kristina Hammerö var tidigare kommersiellt ansvarig för Arlas mjölkategori och har tidigare jobbat på Abdon Mills och Lantmännen.

Jacob Stjärne, nytillträdd managing director på McCann, vill i nuläget inte ge någon kommentar utan ber att få återkomma senare i höst då de första resultaten från samarbetet kommer att synas. När Jacob Stjärne tillträdde sin tjänst berättade han om den styrka han menar finns i att McCann dels kan jobba snabbfotat och lokalt men även ha backning från det större nätverket.

Under 2019 beslutade McCann-kunderna Subway och Mastercard centralt att dra ned på sina inköp av kommunikationstjänster. Därtill byrån även sin största kund E.On efter att energijätten genomfört en central pitch i Tyskland som DDB gick vinnande ur. 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

McCannFindus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.