torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Finlands största brand designbyrå till Stockholm

Publicerad: 7 februari 2017, 09:02

Kvartetten som ska bygga upp Kuudes i Sverige.

Den finska brand designbyrå Kuudes expanderar utökar sitt nordiska erbjudande med kontor i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

DesignbyråerDesign

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Kuudes har sedan ett antal år varit den största brand designbyrån på den finska marknaden, men kunder som Arla, Fazer, Orkla, Kesko och Helsingfors stad.

Byrån har också vunnit priser som Pentawards, Aiga Cased and ett flertal Red Dot Awards. I dag bestås Kuudes av 30 personer och inkluderar designers, projektledare, arkitekter, insight-specialister, copywriters och konceptutvecklare. Nu etablerar sig byrån i Sverige för att konkurrera om fler nordiska kunder. Kuudes kontor kommer att ligga i Stockholm.

– Genom etableringen i Stockholm öppnar sig nya möjligheter att ta oss an nordiska och internationella uppdrag. Våra två kontor kommer att arbeta integrerat, och vi strävar efter att skapa en så stark helhet som möjligt. Vår ambition är att vara en ledande aktör i hela regionen, säger Jari Danielsson, grundare och vd för Kuudes Helsinki samt styrelseordförande för Kuudes Stockholm i ett pressmeddelande.

Kuudes är en strategisk design- och varumärkesbyrå, och byråns arbetsprocess är ovanligt research&development-tung. I uppdragen ägnas både faktainsamling och genomgång av företagsstrategin stor omsorg. När man gjorde om staden Helsingfors varumärke gick man igenom 79 rapporter, 40 experience maps, gjorde 73 intervjuer med olika intressenter och djupanalyser av 16 konkurrerande städer.

Inför lanseringen i Stockholm har man gjort en stor studie av svenska konsumentvanor som kommer lanseras på Fotografiska den 14e februari.

– Vi tror att det som kallas för 'informed consumption' är en av de viktigaste trenderna just nu, och därför har både vi som byrå och studien vi lanserar ett särskilt fokus på detta. Globalt kan man se att konsumenter fäster allt större vikt vid betydelsefull konsumtion, man är mer återhållsam, och det man konsumerar har ofta en stark anknytning till sådant som självbild och identitet, säger Annika Mesimäki, Kuudes Sverigechef i en kommentar.

Kuudes svenska kontor ligger i nyöppnade Epicenter på Mäster Samuelsgatan, och består idag av 4 personer, men byrån letar redan nu efter ytterligare grafiska designers, en insight specialist och en strateg till Stockholmskontoret.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev