Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Fintechbolaget Anyfin väljer Acne

Publicerad: 6 maj 2019, 11:18

Det svenska fintechbolaget Anyfin vill hjälpa kunderna att få bättre lånekostnader. Nu tar de in reklambyrån Acne som ska hjälpa dem att förverkliga sina expansionsplaner.


Ämnen i artikeln:

AcneByråval

Anyfin grundades 2017 av Mikael Hussain, Sven Perkmann och Filip Polhem. De tre grundarna har en bakgrund på iZettle, Klarna och Spotify och bolagets affärsidé är att sänka lånekostnaderna för sina kunder. Sänkningen sker genom att kunderna skickar en bild på sina fakturor till Anyfin vars AI-verktyg ser om det på något sätt att hitta en långivare med lägre räntor. Anyfin hjälper även till att flytta över lånet.

Nu tar de in Acne som kommunikationspartner.

– Sedan vårt första möte har Anyfin varit kunden vi drömt om att få jobba med. Med vår gemensamma ambition att göra modig och kreativ kommunikation är jag övertygad om att vi kommer skapa kommunikation som får folk att skratta, säger Isaac Bonnier, senior creative på Acne.

I samband med valet av Acne tillsätter Anyfin även sin första marknadschef i Mimmi Grafström. Hon kommer senast från reklambyrån Åkestam Holst där hon jobbat som strateg och digitalt ansvarig, främst med IKEA.

– Det är med tacksamhet och fantastiska erfarenheter som jag lämnar Åkestam Holst för Anyfin. Anyfin har precis påbörjat en spännande resa i att utmana stora lånehajar för att ge sina kunder bättre ränta på delbetalningar, kreditkort och privatlån. Att få vara med och bestämma riktningen för varumärket och produkten så här tidigt känns extremt kul, säger Mimmi Grafström.

Arbetsgruppen som kommer jobba med Anyfin består av:

Erik Bergqvist, Executive Creative Director
Isaac Bonnier, Senior Creative
Sara Edbom, Art Director
Rasmus Tsardakas Renhuldt, Copywriter
Johanna Gradin, Account Director
Julia Staberg, Account Manager
Niclas Norström, Head of Strategy
Aman Edroos, Business Developer

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

AcneByråval

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.