Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Fitnesstävlingen Hyrox väljer BerntzonBylund som partner när de lanserar i Sverige och Danmark

Publicerad: 9 november 2022, 09:49

Foto: FREDRIK GORAS

2023 kommer Hyrox, världens snabbast växande fitnesstävling, till Sverige. Stockholm är först ut i mars och Malmö följer i maj, en tävling som även riktar sig till Danmark. Hyrox har valt BerntzonBylund som kommunikationsbyrå för att hjälpa till att etablera och stärka tävlingen Öresundsregionen.

Ämnen i artikeln:

NyheterBerntzonBylundByråval

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Idén bakom Hyrox som grundades i Tyskland 2017, är att skapa en standardiserad tävlingsform för fitness. Trots att det i dag är en av världens största sporter, där utövare tränar målmedvetet flera gånger i veckan, har det saknats en tävlingsform där alla som vill, kan visa vad de går för menar företaget. 

– Så fort jag hörde talas om Hyrox insåg jag att det är den perfekta kombinationen mellan utmanande uthållighetstävlingar och tävling inom funktionell fitness, som ofta är mycket krävande. Genom enklare övningar och flera olika klasser har alla som vill möjlighet att ställa upp, oavsett nivå och förkunskap, säger Antonia Fält-Kottulinsky, brandmanager för Hyrox. 

Under sensommaren har Hyrox letat byråer och efter ett antal möten och pitcher har valet landet på BerntzonBylund som tar sig an uppdraget.

– Man förstår snabbt varför konceptet kring Hyrox lyckats så bra i andra europeiska länder och USA de senaste åren. Det är lättillgängligt och otroligt roligt sätt att träna och tävla mot och med varandra och vi tror det kommer bli en succé här i Norden med tanke på att vi är så pass engagerade i vår vardagliga träning som vi är, säger Hannes Söderberg, pr-konsult och projektledare på BerntzonBylund.

BerntzonBylund ska fungera som rådgivare inom kommunikation i stort i Sverige och Danmark, med fokus på pr och sociala medier.

– Vi har redan ett antal här på kontoret som satt i gång att träna för att delta och vill gärna också här och nu utmana alla våra systerbyråer, såväl inom HHGroup som branschen i stort att ställa upp med ett lag. En perfekt morot för hela branschen att få in mer vardagsmotion under en dag på kontoret, avslutar Hannes Söderberg.

För Norden är Stockholm först ut den 25 mars 2023 på Stockholmsmässan. Strax därefter, den 13 maj, är det dags för tävling på Malmömässan där fokus ligger på atleter från södra Sverige och Danmark.

Arbetslag

Arbetsgrupp hos BerntzonBylund

Hannes Söderberg

Hannah Lomakka Becker

Jonny Engman

Mårten Brink

Joachim Berntzon

 

Hyrox:

Antonia Fält-Kottulinsky

Jakob Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev