måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Folket ska bygga inhousebyrå åt SF Studios

Publicerad: 5 maj 2023, 05:30

SF Studios väljer Folket som nordisk byråpartner.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

SF Studios har valt Folket som huvudbyrå för den grafiska produktionen i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Ämnen i artikeln:

FolketFolket SthlmSF StudiosMaja SiösteenÄlevenFilm

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Folket kommer hjälpa SF Studios att bygga upp en inhousebyrå för grafisk produktion i Norden. Folkets affärmsodell bygger på det som byrån själva kallar för ”outsourcad inhouse”, alltså att man skräddarsyr team för olika kunder. Det innebär att Folket i princip startar en ny byrå som jobbar dedikerat med en kund.

– SF Studios är ledande inom sin bransch och det är ett ärofyllt uppdrag att få samarbeta med dem och vara en del av deras resa framåt. Vi är stolta över att SF Studios valt oss och att vår modell tilltalade dem, säger Fredrik Svensson, grundare och kundansvarig Folket, i ett pressmeddelande.

SF Studios producerar och distribuerar film samt driver streamingtjänsten SF Anytime. Nästa steg för Folket är att rekrytera personer till arbetsgruppen.

– Jag tror vi kommer se ett stort intresse för tjänsterna vi söker, det är ett starkt varumärke och för de som älskar film kommer detta att vara ett drömuppdrag, säger Maja Siösteen, verksamhetschef och HR-chef på Folket.

Folket ingår i gruppen Tänk Om, som också består av byråerna Tillsammans och Kompis. Tänk Om är en del av byrånätverket Äleven.

LÄS OCKSÅ: Nätverkskartan: Konsolidering, riskkapital och nya uppstickare – så har ägandet ritats om i Byråsverige

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev