Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Fsport väljer Agency, IK Stockholm och AdOn

Publicerad: 8 maj 2017, 13:35

Daily fantasy sport-företaget Fsport etablerar sig på svenska marknaden och väljer Agency som PR-byrå, IK Stockholm som reklambyrå och AdOn som mediebyrå.


Ämnen i artikeln:

IK StockholmAgencyAdonByråval

Daily fantasy sport har blivit allt populärare runtom i världen de senaste åren. Konceptet går i grunden ut på att man inom en begränsad period sätter ihop ett gäng spelare från en utvald liga och sedan får poäng för hur de presterar under perioden. Priserna finaniseras oftast genom att vinnarna får en del av deltagaravgifterna.

– Fsport.net är först ut på den svenska marknaden och vi har redan sett ett stort intresse. Att det blivit så populärt utomlands grundar sig i dess unika spelmodell som riktar sig till en bred målgrupp. Vi erbjuder dessutom en rättvis spelform där cirka 90 procent av omsättningen alltid går tillbaka till spelarna, säger Hampus Hägglöf, vd för fsport.net.

Inför satsningen på den svenska marknaden har Fsport nu valt Agency som PR-partner, IK Stockholm som reklambyrå och AdOn som mediebyrå.

– Det är riktigt roligt att få vara med och sätta igång allt detta. Spelformen är något helt nytt och fsport.net sticker verkligen ut bland spelbolagen, inte minst för den rättvisa fördelningen av vinster till spelarna, säger Peter Larsson, projektledare på Agency.

Även IK Stockholm ser framemot uppdraget.

– Vi hade förmånen att bli inbjudna tidigt och sätta varumärket tillsammans med gänget bakom fsport.net. Att man spelar mot sina kollegor och vänner och inte mot en professionell oddssättare var något vi tyckte var kul och spännande, säger Daniel Hoffman, strategisk planner på IK Stockholm.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.