Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Göteborgsbyråer i pro bono-satsning

Publicerad: 27 augusti 2019, 07:57

Anders Collin, Åse Henell och Max Hallenberg.

Kommunikationsbyrån Momentum och mediebyrån Tre Kronor Media från Göteborg inleder ett pro bono-samarbete för att öka kännedomen om det "alternativa Nobelpriset" Right Livelihood-priset.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerTre KronorMomentumMediebyråer

Right Livelihood-priset grundades 1980 och bygger på en öppen nominering. Den 4 december firar priset 40 år med gala på Cirkus. För att öka biljettförsäljningen och lyfta priset har Right Livelihood-stiftelsen gett byrerna Momentum och Tre Kronor Media i Göteborg uppdraget att öka kännedomen om priset och prisutdelningar.

– Right Livelihood-priset hedrar och stöttar världens viktigaste samhällsförändrare. Pristagarnas banbrytande arbete skapar hopp och framtidstro i tider av klimatkris och växande orättvisor. Det känns oerhört meningsfullt att få inspirera till förändring genom att sprida deras lösningar till en bred allmänhet, säger Anders Collin, vd på kommunikationsbyrån Momentum i en kommentar.

Max Hallenberg, vd på mediebyrån Tre Kronor Media i Göteborg säger:

– Det är för mycket murar och slutna rum, för lite tolerans och öppenhet. När Right Livelihood-stiftelsen berättade att de ville bjuda in hela Sverige till prisutdelningen kändes det jätteintressant. Det vill vi absolut stötta och vara en del av, säger han.

Under kvällen kommer 2019 års pristagare, som tillkännages den 25 september, att motta sina priser. Visselblåsaren Edward Snowden, som fick priset 2014 för sina avslöjanden om massövervakning, deltar via länk från Moskva och José González är en av flera artister som uppträder under galan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.