Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Great Agency köper upp konkursdrabbade FEW

Publicerad: 17 september 2018, 07:16

Carl Magnus Cronholm

Foto: Pressbild

Genom att kombinera byråernas erfarenheter ska den nya storkoncernen i Reklammalmö bli en svårslagen aktör.


Ämnen i artikeln:

FEWByråval

Resumé avslöjade i mitten av augusti att FEW Agency Malmö försätts i konkurs. Men nu köps den konkursdrabbade kommunikationsbyrån upp av Malmöentreprenören Firas Mohamad och Great Invest, som sedan tidigare äger Great Agency.

– Vi kommer att kunna skapa synergieffekter och ta tillvara på respektive byrås expertis och specialistkompetens. Det gör att vi får möjlighet att leverera ett bredare och mer modernt erbjudande till alla kunder, säger Firas Mohamad i en kommentar.

I och med uppköpet skapas en ny storkoncern i reklammalmö. Genom att kombinera Great Agencys erfarenheter inom webb, design och digital utveckling med FEWs erfarenheter inom varumärkesstrategi, marknadskommunikation och pr, hoppas man bli en svårslagen aktör i regionen.

För konkursdrabbade FEW innebär köpet att verksamheten kan drivas vidare och att majoriteten av medarbetarna kan jobba kvar i det nya bolaget. FEW kommer att drivas vidare som tidigare men i ett nystartat aktiebolag. Respektive byrå kommer fortsättningsvis att drivas som separata bolag, men som en del av samma koncern.

– Den stora fördelen med en kapitalstark investerare är att vi nu får råd att satsa. På medarbetare och den interna kulturen men också på att utveckla nya kreativa erbjudanden och sätt att hjälpa våra kunder. Firas och Great blir även en garanti för trygghet och stabilitet framåt, säger CM Cronholm, vd på FEW.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

FEWByråval

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.