söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Grekisk startupexpert väljer Heartspace för att locka techtalanger

Publicerad: 15 juli 2022, 11:30

Sohrab Fadai, vd på Heartspace.

Startup-nätverket Starttech Ventures inleder ett löpande samarbete med den hållbarhetsinriktade pr-byrån Heartspace. Samarbetet syftar till att attrahera kompetens till grekiska startup-bolag. I en tävling kan talanger från hela världen vinna ett jobb och med det ett EU-visum.

Ämnen i artikeln:

ByråPR-ByråerNyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


– Våra bolag har som så många andra svårt att attrahera nyckelkompetens. Därför utlyser vi en global tävling där det går att vinna både jobb och EU-visum. Fokuset är på techtalang från Afrika och Mellanöstern där vi ser en outnyttjad potential. Vi har under det senaste året sett över de juridiska aspekterna och säkerställt att detta går att genomföra. Nu kommer vi inom kort lansera tävlingen och är glada att Heartspace hjälper oss att nå ut med den, säger Dimitris Tsingios, grundare för Starttech ventures. 

Starttech ventures grundades 2012 och är en av världens första ”venture builders”, en term för nätverk som både investerar i och hjälper till att grunda och skala startup-bolag inom techsektorn. Uppdraget är Heartspaces första internationella uppdrag. 

– Företag världen över, även i Sverige, har svårt att växa när de inte hittar rätt kompetens samtidigt som många står utanför arbetsmarknaden för att de inte hittar rätt vägar till jobb. Då kan sådana här insatser skapa en bättre matchning som gynnar såväl arbetsgivare, arbetstagare och samhället i stort. Därför är detta ett uppdrag som går direkt in i vårt fokus inom social och finansiell hållbarhet, säger Sohrab Fadai, vd på Heartspace.  

Heartspace omsättning första kvartalet 2022 hamnade på 890 000 kronor. Det är 30 procent mer än under hela 2021, som var det första verksamhetsåret. Under våren har Heartspace flyttat in i nytt kontor, anställt en medarbetare och tecknat sitt första internationella uppdrag. 

Bland uppdragsgivarna finns bland annat Almi, Björn Lundén och amerikanska handelskammaren AmCham samt Geeks som äger plattformen Sweclockers. Heartspace har även genomfört insatser och utbildningar för bland annat Universal Music, Riksteatern och Sveriges schackförbund.    

– Många såväl i Sverige som internationellt har fått upp ögonen än mer för de sociala hållbarhetsfrågorna och vill hitta genuina vägar att kommunicera, utan vare sig hållbarhetstvättning eller hållbarhetstystnad. Vi har tänkt att vi ska verka globalt från början, men jag trodde kanske att det skulle ta tre–fyra år innan vi skulle nå dit, säger Sohrab Fadai.  

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev