Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Gullers Grupp köper Matter

Publicerad: 17 maj 2018, 10:38

Foto: Pressbild

Contentbyrån Matter har sedan tidigare ett flertalet kampanjer på sin meritlista. Nu köper Gullers Grupp upp företaget för att stärka sitt erbjudande.


Ämnen i artikeln:

Gullers GruppByråvalMatter

I början av året köpte Gullers Grupp Göteborgsbyrån Sturm&Drang. Sedan dess har man fortsatt att expandera i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Med Mattel får man in ytterligare förstärkning till sitt Göteborgskontor.

– I idrottens värld talar man ibland om prestigevärvningar och så skulle jag vilja beskriva den här affären. Vår utveckling från en mindre byrå med fokus på public affairs till en fullservicebyrå som vinner "Årets byrå" för stora kommunikationsbyråer har gått snabbt. Den här affären breddar vårt erbjudande både i Göteborg och nationellt och gör oss ännu bättre rustade att hjälpa våra kunder tackla framtida utmaningar med kommunikation, säger Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp, i ett pressmeddelande.

Matter finns i Göteborg och Stockholm. De senaste åren har Matter varit delaktiga i flera uppmärksammade kampanjer, bland annat "805 Million Names" med World Food Programme, "Zlatan @work" med Vitamin Well och flera av Volvo Cars Made by Sweden-kampanjer tillsammans med Forsman & Bodenfors.
– Vi har alltid levt efter devisen "värdefullt innehåll överallt". För en matterian är det naturligt att se sin kund som samhällsaktör. Nu skalar vi upp det vi byggt i Matter genom att joina en av Sveriges snabbast växande byråer och det ska bli mycket spännande att se vad det kommer innebära för våra kunder och för byråbranschen. Matter och Gullers Grupp delar synen om att kommunikation ska skapa värde, för mottagaren, för avsändaren och för samhället i stort. Det här är en riktigt bra matchning, säger Mathias Eriksson, ägare och grundare av Matter.

Matters vd Charlotte Henriksson och byråns övriga medarbetare tar plats på Gullers Grupps kontor i Göteborg och Stockholm.
– Vi har gjort väldigt bra saker med Matter och jag ser mycket fram emot att fortsätta den resan i en ny kontext. Vi får möjlighet att växla upp det vi kan till Gullers Grupp viktiga kundbas samtidigt som våra kunder får ett bredare erbjudande när de får tillgång till hela Gullers Grupps verktygslåda, säger Charlotte Henriksson.

Matter blir en del av Gullers Grupp under maj månad.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Gullers GruppByråvalMatter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.