torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Gullers Grupp utvecklar digitalt verktyg för unga med reumatism

Publicerad: 3 juni 2019, 09:11

Tillsammans med patientorganisationen Unga Reumatiker har Gullers Grupp fått stöd från Vinnova för att utveckla ett innovativt digitalt verktyg för unga med reumatisk sjukdom.

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerGullers Grupp

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Utgångspunkten i byrån och organisationen är att genom verktyget skapa bättre möjligheter till ett aktivt liv utifrån de egna förutsättningarna och underlätta för alla unga svenskar som lever med reumatism.

Enligt en undersökning från Unga Remautiker upplever nästan fyra av tio unga med reumatisk sjukdom att de inte kan påverka valet av sin medicinska behandling. Unga Reumatiker och Gullers Grupps verktyg Drömfångaren syftar till att sänka trösklarna till ett aktivt liv och förbättra dialogen med vården. Projektet har fått stöd av Vinnova och en fungerande prototyp väntas vara klar till sommaren 2020.

Genom att formulera drömmar istället för att fokusera på smärta så blir det enklare för sjukvården att avgöra vilka kompetenser förutom läkare som behövs för att bidra till att målet nås. Med hjälp av beteendedesign, nudging och sociala funktioner ska verktygen främja effektivare vårdmöten, bättre resursplanering och insamling av värdefulla data till kvalitetsregister.

– Det är alltför vanligt att unga reumatikers kontakt med vården kretsar kring begränsningar. Frågorna handlar endast om hur ont de har eller hur trötta de är – istället för att handla om energi, livsglädje och drömmar. Vi vill att det som är viktigast för patienten ska stå i fokus. Drömfångaren gör det möjligt för barn, ungdomar och unga vuxna med reumatisk sjukdom att våga sätta mål och kämpa tillsammans med vården för att kunna uppfylla sina drömmar, säger Cajsa Helin Hollstrand, nytillträdd ordförande för Unga Reumatiker i en kommentar.

Unga Reumatiker driver projektet och förutom Gullers Grupp finns också Barnreumatologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus/Karolinska Universitetssjukhuset, Akademiskt specialistcentrum/Centrum för reumatologi och läkemedelsföretaget Pfizer med som samarbetspartners.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev