Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Här är byråerna som vann Totalförsvarets miljonavtal

Publicerad: 3 maj 2016, 09:40

Ett av verksamhetsområdena på FOI är Vapen, skydd och säkerhet, som stödjer Försvarsmakten.

Foto: Wikimedia Commons

Åkesson & Curry, Prime och Gullers Grupp bland byråerna som vann upphandlingen med Totalförsvarets forskningsinstitut.


Ämnen i artikeln:

PrimeÅkesson & CurryGullers GruppNew Republic

Institutet (FOI) har genomfört en upphandling av strategiska kommunikationstjänster, reklambyråtjänster och skribenttjänster, som baserat på innevarande avtalsperiod omfattar omkring 4,5 miljoner kronor. Man har fått in 46 anbud från 29 byråer och nu står det klart vilka byråer som vann upphandlingen och därmed får leverera institutets kommunikationstjänster.

Maria Hugosson Bygge, pressansvarig på FOI, berättar att man inför ett nytt upplägg för skribenttjänsterna, som fördelas roterande mellan de vinnande byråerna.

– Den som står överst på listan får första uppdraget, andra uppdraget går till tvåan, tredje till trean och så vidare. Om någon har arbetstopp och inte kan just då, går uppdraget vidare till nästa på listan. Alla vet att de roteras in igen, och jobben fördelas jämnt över byråerna. Vi hoppas att det ska fungera bra för alla, säger hon.

Uppdrag för Strategiska byråer och Reklambyråer under 100 000 kronor kommer automatiskt att gå till den byrå som rangordnats först.

– Förnyad konkurrensutsättning tar så himla lång tid, så det är det inte värt när det gäller mindre uppdrag. Större jobb vill vi däremot konkurrensutsätta så att vi får in rejäla offerter från alla byråer. Med det här nya upplägget i hur vi avropar hoppas vi spara en massa tid och förenkla både för oss och leverantörerna, säger Maria Hugosson Bygge.

Här är byråerna som vann upphandlingen.

Strategiska kommunikationstjänster

- Gullers Grupp
- Reformklubben i Stockholm Invest
- New Republic

Reklambyråtjänster

- Svensk information i Stockholm
- Gullers Grupp
- Prime Public Relations

Skribenttjänster

- Åkesson & Curry
- Frilansskribent Paula Isaksson
- Capito
- Monte Rico

Avtalen omfattar två år, med möjlighet till förlängning på två år till. Statliga FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, forskar inom försvar och säkerhet.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.