Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Huawei anlitar svensk byrå – ska hjälpa med 5G-frågan

Publicerad: 21 januari 2021, 09:57

Foto: Press

Kekst CNC anlitas enligt Dagens Opinion för att hjälpa Huawei att ta sig in på den svenska 5G-marknaden.


Ämnen i artikeln:

HuaweiJKLHill+Knowlton

Huaweis etablering i väst och Sverige har onekligen kantats av motsättningar. I USA har bolaget tidigare uteslutits från utbyggnaden av 5G-nätet efter anklagelser om möjligt spionage från kinesiska staten via deras telefoner. I oktober förra året meddelade Post- och telestyrelsen att utrustning från Huawei och ZTE inte skulle få användas för att bygga svenska 5G-nät – något som i sin tur hotat svenska Ericssons möjligheter på den kinesiska marknaden. När 5G-aktionen avgjordes tidigare i veckan var Huawei fortfarande svartlistade från att vara med.  

Läs mer: Lobbyspelet när Huawei stängdes ute från Sveriges 5G 

Nu rapporterar Dagens Opinion att Kekst CNC, tidigare JKL, anlitats för att ansvara för den brännande 5G-frågan. Uppdraget ska enligt sajten handla om att lyssna in opinionen när det gäller utbyggnaden, samt Huaweis möjligheter att få leverera till utbyggnaden. 

Huawei har sedan tidigare arbetat med WPP-byrån Hill + Knowlton för konsument-pr och public affairs. Hill + Knowlton har tidigare ordnat lanseringsevent med bland annat skidåkaren Ingmar Stenmark och gitarrspelaren Janne Schaffer

Läs mer: Reklamsamarbetet med Huawei är guldkantat – så mycket tjänar simhjälten Sarah Sjöström 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

HuaweiJKLHill+Knowlton

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.