söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Hummingbirds lanserar ny identitet

Publicerad: 9 januari 2023, 09:28

Reklambyrån Hummingbirds har fått ett nytt utseende.

I samband med att Hummingbirds förnyat sitt erbjudande lanserar byrån en ny, färgstark varumärkesidentitet. ”I det nya uttrycket ville vi lyfta hybridtanken och skapa något som är i ständig process och förändring”, säger creative director Tobias Bergholm.

Ämnen i artikeln:

NyheterHummingbirdsIdentitetByråer

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Stockholmsbaserade reklamyrån Hummingbirds presenterar ett tydligare erbjudande, nytt utseende och utökad ledning. I ett pressmeddelande beskrivs hur förändringsresan startade redan under 2021 då Mia Nilsson tog över vd-rollen från Clas Vingård, som nu blir ansvarig för att utveckla byråns strategiska erbjudande. Samtidigt tillsattes Tobias Bergholm som ytterligare creative director jämte Peder Westerberg. Något som enligt byrån lett till ett tydligare ledarskap och ökad kreativ höjd. 

 – Under hela 2022 har vi arbetat med att förbättra våra processer, etablera en solid värdegrund och vässat vårt strategiska erbjudande ytterligare. Det känns nu otroligt spännande att få lansera detta och stärka vår position på marknaden, säger Mia Nilsson i pressmeddelandet. 

LÄS MER: Pandemin hårt slag mot Hummingbirds: ”Det är vinna eller försvinna”

I samband med byråns förändringsresa har även nya samarbeten inom medieplacering, fysiska varumärkesupplevelser och digital tillväxt skett för att Hummingbirds ska kunna ”förse sina kunder med ett sömlöst 360-erbjudande”. Med den nya positionen behövdes även ett tydligare och modernare uttryck, och därför presenteras även en ny varumärkesidentitet. 

– I det nya uttrycket ville vi lyfta hybridtanken och skapa något som är i ständig process och förändring. Det horisontella strecket i H-symbolen får representera den kreativa tanken, och byts ut mot olika objekt, där vi arbetar dynamiskt utefter kund och kontext, kommenterar Tobias Bergholm.

Hummingbirds ledning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev