Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Influencerbyrån ska utbilda om Pinterests nya tjänst i Sverige

Publicerad: 19 oktober 2021, 13:06

Jonas Westling, Nine Agency.

Nine Agency är en influencer marketing-byrå, som arbetar med bland annat SF, C More och Na-kd. Nu tecknar man avtal med Pinterest för att marknadsföra tjänsten i Sverige.


Ämnen i artikeln:

PinterestNine

Pinterest är en amerikansk plattform där inspirerande content för samsas med tips om ”do it yourself”, DIY, och andra idéer. Nyligen har en ny typ av pin lanserats, vars syfte är att dela inspiration på ett kreativt sätt. För att marknadsföra tjänsten anlitas Nine Agency, som är en del av Nouw Media Group.

– Det är en dröm att få arbeta med en så positiv och inspirerande plattform som Pinterest. Vi ser fram emot att arbeta med Sveriges främsta kreatörer och hjälpa dem skapa unikt och inspirerande innehåll och bygga sin följarskara, säger Jonas Westling, chef på Nine Agency.

En stor del av uppdraget är att arrangera webinarier tillsammans med influencers och på så sätt lära ut hur man kan använda idé-pins. Under 2020 använde runt 32 procent av svenska internetanvändare Pinterest vid något tillfälle, enligt Internetstiftelsen.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

PinterestNine

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.