Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Lärarförbundet väljer Madder

Publicerad: 4 juli 2016, 08:54

Maria Starck och Frida Färlin på Madder.

Foto: Oscar Stenberg

Här är byråns första reklamfilm i uppdraget att förstärka bilden av hur det är att vara lärare.


Ämnen i artikeln:

LärarförbundetSlutet är näraMadder

Fyra byråer lämnade i våras in pitcher i fighten om att bli Lärarförbundets nya kommunikationsbyrå. Kvar som vinnare stod Madder som ska driva fackförbundets oponionsbildning, bland annat eftersom man uppfattar byrån som "lyhörd".

Först ut i uppdraget är en reklamfilm som tagits fram tillsammans med produktionsbolaget Slutet är nära. Filmen "Allt börjar med en bra lärare" har premiär i Lärarkanalens Almedalenstudio i dag måndag och på Lärarförbundets mingel under tisdagen.
– Filmen berättar om en pojke som börjar sin skolgång i Syrien och fortsätter den i det nya hemlandet. Är du en ung kille med bakgrund i Mellanöstern döms du inte sällan på förhand, det påverkar ens möjligheter och även ens självkänsla. Därför var det viktigt för oss att berätta om Mahdi vars drömmar fick leva vidare och också förverkligas, kommenterar Fanna Ndow Norrby från Madder som skrivit manus till filmen.

Kollegan Maria Starck står bakom filmprojektet.
– Lärare har en av de viktigaste samhällsrollerna och behöver rätt förutsättningar i sin vardag. Det är inte minst aktuellt när 70 000 nya elever anlände till Sverige förra året – de är inte bara nya i klassen utan nya i landet. Lärarna och skolan är en viktig del i att de får en bra start här och Lärarförbundet bedriver därför otroligt viktig skolpolitik, säger hon.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.