Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Le Bureau ska lyfta Raoul Wallenbergs dag

Publicerad: 30 juni 2014, 10:33

Raoul Wallenberg.

Foto: Passfoto från 1944 (Wikimedia Commons)

Raoul Wallenberg-dagen den 27 augusti har inte fått den uppmärksamhet den förtjänar. Nu har reklambyrån Le Bureau fått i uppdrag att lyfta dagen till en ”nationell dag för medmänsklighet och modet att göra skillnad”.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerByråvalLe Bureau

Raoul Wallenberg-dagen är en del i uppdraget som Le Bureau har fått av Raoul Wallenberg Academy – en stiftelse som verkar för att med ”Raoul Wallenbergs gärning och person som inspirationskälla, inspirera unga att agera för alla människors lika värde”. I stiftelsens styrelse sitter bland andra Sven Hagströmer, Olle Wästberg och Kerstin Brunnberg.

Raoul Wallenberg har varit ett större namn internationellt än här hemma för sina heroiska insatser som räddade judar undan nazisterna i Budapest under andra världskriget.

– Med tanke på Le Bureaus fokus på att skapa skillnad så var det en naturlig samarbetspartner för oss. Vi är väldigt glada över samarbetet och ser fram emot att tillsammans skapa ett medmänskligare samhälle där varje människa gör skillnad, säger Michael Wernstedt, verkställande ledamot på Raoul Wallenberg Academy i ett pressmeddelande.

Naod Abera, projektledare på Le Bureau:

– Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där vi på Le Bureau ska bygga upp varumärket Raoul Wallenberg Academy och Raoul Wallenbergs dag till en angelägenhet på nationell nivå. Att få arbeta med Raoul Wallenbergs Dag är fantastiskt och helt i linje med vår syn på att göra nytta för individen och samhället.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.