Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Linus Karlsson lämnar – Bogusky kommer tillbaka

Publicerad: 6 augusti 2018, 07:02

Linus Karlsson

Foto: Andreas Elgstrand

Medgrundaren till Crispin Porter + Bogusky, Alex Bogusky, återvänder till den byrån han lämnade 2010. I samma veva lämnar Linus Karlsson byrån.


Ämnen i artikeln:

Erik SollenbergCP+BAlex BoguskyLinus KarlssonByråval

Under hösten 2017 tillträdde Linus Karlsson som global kreativ chef för Crispin Porter + Bogusky (CP+B). Han gick då från Ming Utility and Entertainment Group som han själv har grundat, med kunder som IKEA och BMW.

I samma veva köpte CP+B:s ägare MDC Partners upp Ming och tillsatte Brian DiLorenzo som ny vd.

Linus Karlsson anses vara en av de främsta svenska reklamprofilerna de senaste 20 åren och redan i mitten på 1990-talet flyttade han från Paradiset i Stockholm till Fallon i Minnesota. Sedan dess har han lett stora och framgångsrika byråer som Mother, McCann och Commonwealth.

Tillsammans med Forsman och Bodenfors-veteranen Erik Sollenberg, global vd CP+B, har Linus Karlsson lett byrån CP+B i Colorado det senaste året.

När Linus Karlsson nu lämnar CP+B återvänder byråns medgrundare, Alex Bogusky.

– Som en del av den senaste omstruktureringen, och Alex Bogusky återkomst, så lämnar Linus Karlsson byrån. Vi är tacksamma för hans kreativa ledarskap och ser fram emot alla de saker vi vet att han kommer att uppnå i framtiden, säger en talesperson för CP+B, enligt Adpulp.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.