Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

M&C Saatchi i Stockholm tappar Norwegian-uppdraget

Publicerad: 21 september 2015, 10:26

Tappet av Norwegian kommer att påverka M&C Saatchis resultat nästa år, säger Bjarte Eide

Norwegian satsar på tillväxt och gör ändringar i byråstrukturen. I höst kommer flygbolaget att välja en byrå med bas i Norge för de nordiska marknaderna, vilket gör att M&C Saatchi tappar uppdraget. Samtidigt får systerbyråerna i London, New York och Madrid ansvar för marknaderna i USA, Europa och Storbritannien.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerNorwegianM&C SaatchiReklambranschenByråvalBjarte Eide

M&C Saatchi i Stockholm har haft Norwegians nordiska konto sedan april 2014. Nu befinner sig flygbolaget i en tillväxt period, satsar på att bygga kännedom på fler marknader och roddar om bland byråerna.

– Ett naturligt nästa steg är att utveckla mer av vår köpta kommunikation regionalt, för att säkra att vi är lika effektiva och relevanta i New York och Oslo, som i Malaga och Bangkok, säger marknadsdirektör Stine Steffensen Børke i ett pressmeddelande.

Medan M&C Saatchi-nätverket har valts att ta ansvar för tre av regionerna; Europa, USA och England kommer Norwegian under hösten att välja en ny nordisk partner med bas i Norge samt utnyttja sina egna interna resurser i större utsträckning. Det innebär ett stort kundtapp för M&C Saatchi i Stockholm.

– Decentralisering är ett naturligt nästa steg, och det är förståeligt att Norwegian vill ha en regional partner för Norden som sitter närmre huvudkontoret på Fornebu utanför Oslo. Vi är glada över att vi som närverk har fått utökat ansvar för fler regioner ute i världen. Efter nyår överlåter vi i Stockholm stafettpinnen till våra kollegor i Madrid, London och New York, som får ansvar för Europa, England och USA. Ändringen kommer inte att påverka årets resultat i Stockholm, men vi kommer sannolikt att se et hack i växtkurvan for 2016, säger M&C Saatchis vd Bjarte Eide i en kommentar.

M&C Saatchi's produktionsbyråpartner Splash och mediabyrån Vizeum berörs ej av förändringen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.