Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Max byter Acne mot Åkestam Holst

Publicerad: 23 januari 2020, 08:05

Max marknadschef Tobias Karlsson.

Max ska fortsätta växa internationellt. För att lyckas med expansionen tar man nu in Åkestam Holst som ny reklambyråpartner.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstAcneMax

Hamburgerkedjan Max var tidiga att profilera sig inom hållbarhet, något som visat sig vara en framgångsrik strategi.

Nu väljer man att gå vidare från byråsamarbetet med Acne, som Max jobbat med sedan 2015, och i stället inleda ett samarbete med Åkestam Holst. Så sent som i maj 2019 lanserade Acne och Max ett nytt filmkoncept. I ett pressmeddelande skriver de nya samarbetsparterna att Max de närmsta åren siktar på expansion i både Sverige och internationellt.

– Vi står inför en otroligt rolig och spännande resa med en stark grund och utgångspunkt för både varumärke och erbjudande som är få förunnat. Samtidigt är vi ödmjuka till uppgiften och har landat i att vi behöver en strategisk affärspartner på reklambyråsidan som kan hjälpa oss att ta stora kliv framåt. Åkestam Holst stod ut från första stund och påvisade en affärsförståelse och kreativ höjd som vi föll pladask för, säger Max marknadschef Tobias Karlsson i ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört glada och stolta över att få välkomna Max till Åkestam Holst – ett av Sveriges starkaste och mest älskade varumärken. Max är en drömkund för oss som vi sneglat länge på. Det är tydligt att vi delar syn på kreativ affärsdrivande kommunikation baserad på insikts- och datadriven strategi, vilket banar väg för lösningar i världsklass. Att vi dessutom älskar deras mat, har haft en fin kemi hela vägen igenom pitchen och går i gång på deras affärsmål gör bara saken ännu bättre, säger Jenny Kaiser, client director på Åkestam Holst.

Arbetsgrupp:

Max:

Marknadschef Tobias Karlsson

Reklamchef Hanna Berglund

 

Åkestam Holst:

Client Director Jenny Kaiser

Head of Strategy Jerker Winther

Strateg Stina Hansson

Kreatörer Hugo Wallmo och Petter Nylind

Produktionsledare Jesper Månsson

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstAcneMax

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.